E cunoscută grija fostei mari actrițe Brigitte Bardot pentru animalele fără stăpân. Ea s-a implicat în problema patrupedelor de pe străzile din România, având și o întâlnire cu Traian Băsescu, în acest sens. Are o fundație și luptă, zi de zi, pentru salvarea lor. Acum tocmai s-a implicat într-o nouă cauză. Vrea să salveze animalele din cel mai cunoscut și vizitat oraș din Emiratele Arabe Unite.

Brigitte Bardot, actriță de cinematograf, fostă sex simbol al anilor ’60 (foto), dar şi unul dintre activiştii care se situează împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România, a trimis o scrisoare deschisă către șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum al Dubaiului.

Faimoasa actriță îşi arată indignarea faţă de soluţia pe care autorităţile vor să o promoveze arabii. Aici s-a decis capturarea animalelor fără stăpân, chiar dacă e vorba de pisici din colonii sterilizate și identificate – și exterminarea lor. Cele care nu sunt omorâte sunt  abandonate în deșert.

Mesajul transmis de Brigitte Bardot către șeicul Dubaiului

„Înălțimea Voastră,

Sunt absolut îngrozită să aflu că municipalitatea din Dubai curăță străzile de animale fără stăpân, capturează pisici din colonii – multe sterilizate și identificate – pentru a le extermina sau a le abandona în deșert sau în zone neprielnice în care multe animale vor fi condamnate la moarte.

Cum se poate întâmpla o astfel de acțiune într-o țară care se mândrește cu modernitatea exemplară? Cum poate Excelența Voastră, ale cărei poezii denotă un suflet sensibil, să permită luarea unor măsuri atât de crude și complet lipsite de sens, deoarece uciderea nu a fost niciodată o soluție pentru gestionarea animalelor.

Singura metodă responsabilă, etică și durabilă este sterilizarea și educația pentru promovarea adopțiilor, precum și aplicarea legilor care există deja în țara dvs. care pedepsesc neglijarea și abandonul.

Se pare că Târgul Mondial din 2021 este unul dintre motivele acestui program de exterminare. Credeți în sacrificarea a mii de vieți pentru a câștiga o bună reputație pentru curățenie sau, dimpotrivă, nu este mai bine să arătați lumii că Emiratele Arabe Unite are inimă, etică și o politică animală responsabilă?

Vă rog să puneți capăt acestui masacru și să aplicați sancțiunile împotriva asociațiilor și persoanelor care lucrează la acest proiect lipsit de umanitate. Nu numai că veți salva foarte multe vieți care sunt deja suficient de nefericite pentru a fi expuse capriciilor abandonului, dar va restabili, de asemenea, armonia comunității și imaginea țării dvs. grav afectate”, a transmis celebra actriță.

Sursa foto: Instagram

Connect-R și Misha plâng de disperare. Are legătură cu fiica lor

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri