Brioșe cu măsline

Brioșe cu măsline
Că aperitiv, aceste brioșe cu măsline sunt excelente. Liana Sabău a exersat de câteva ori până a descoperit combinația perfectă a ingredientelor.

În urma acestei rețete veți prepara 20 de brioșe cu măsline gustoase. Așa cum scrie în blogul său, Pe masa din bucătărie, Liana Sabău a încercat inițial să folosească o cantitate mai mare de măsline, însă rezultatul nu a fost unul bun: brioșele erau foarte gustoase, însă aveau o culoare aproape neagră. Așa că a  refăcut rețeta, ajustând cantitățile ingredientelor. Rezultatul e spectaculos, aceste brioșe cu măsline sunt apetisante, sățioase și au un gust senzațional. Cașcavalul care se regăsește în rețetă dă un plus de savoare.  Pentru a realiza brioșele cu măsline, urmăriți lista de ingrediente și modul de preparare.

Ingrediente pentru brioșe cu măsline

100 g măsline negre,

200 ml ulei de măsline,

250 ml iaurt,

500 g făină,

3 ouă,

50 g cășcaval,

1 plic praf de copt,

sare,

piper alb.

Mod de preparare

Măslinele se curață de sâmburi ( sau, opțional, se cumpără de la magazin, fără sâmburi sau gata tocate), se toacă mărunt și se pun pe o farfurie. Într-un castron mai mare se mixează ouăle până când își dublează volumul, se adaugă uleiul, iaurtul, cașcavalul ras, sare și piper alb după gust.  Legat de sare, trebuie să știți că o lingură de sare la 500 de g făină e suficientă.

Praful de copt se amestecă cu făină cernută și se combină apoi cu ouăle, apoi se adaugă la final și măslinele și se amestecă bine cu ajutorul unei linguri. Deoarece compoziția conține ulei, nu e nevoie să ungeți cu absolut nimic formele de brioșe. Doar turnați din compoziție în forme, până la trei sferturi pentru că, în timpul coacerii, acestea vor crește. Se introduc tăvile de brioșe cu măsline în cuptorul preîncălzit și se coc la foc mediu timp de 30 – 45 de minute. Către finalul jumătății de oră se încearcă cu o scobitoare dacă sunt gata.

Sursa: Pe masa din bucătărie