Rețetă – Brioșe de ciocolată cu biscuiți cu cereale

Rețetă – Brioșe de ciocolată cu biscuiți cu cereale
Aceste brioșe cu ciocolată, deși aparent simple, ascund un blat crocant și delicios de biscuiți și un pic de extra ciocolată.

Ama Nicolae ne dezvăluie pe blogul ei cum se prepară aceste brioșe de ciocolată cu biscuiți cu cereale, un desert absolut fabulos pentru oricine l-a încercat. Rețeta care urmează vă ajută să preparați un număr de 24 de brioșe gustoase și frumoase.

Ingrediente pentru brioșe de ciocolată cu biscuiți cu cereale

200 gr zahăr + 2 linguri

2 ouă mari

230 gr făină

75 gr cacao

1 1/2 linguriță praf de copt

1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță de sare

240 ml de lapte

120 ml de ulei

1/2 linguriță esență de vanilie

150 gr de biscuiți cu cereale

75 gr de unt

150 gr de ciocolată

Mod de preparare brioșe de ciocolată cu biscuiți cu cereale

Începe prin a sfărâmița în robot biscuiții. Lăsați câțiva întregi, 24 mai exact, pentru a-i pune deasupra, în vârful fiecărei brioșe, pentru un aspect mai interesant și pentru o combinație de texturi. În final, brioșele vor avea o bază crocantă și ceva crocant și în vârf, numai bun de descoperit la prima mușcătură.

Amestecă apoi biscuiții sfărâmițați cu 2 linguri de zahăr și untul topit, până ai un amestec care este lipicios. Pregătește tava de brioșe și pune hârtiile / formele de brioșe în tavă. În fiecare formă pune cam o lingură din amestecul de biscuiți și apasă-l bine cu un pahar, să fie compact.

După ce ai pus biscuiții, pune și câte puțină ciocolată, apăsând din nou cu paharul. Pune tava la cuptor pentru 5 minute, să se coacă ușor această crustă. Amestecă într-un vas făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul și sarea. În alt vas, bate bine ouăle cu zahărul. Adaugă vanilia. Când ai obținut un amestec cremos, adaugă alternativ din amestecul de făină și lapte, apoi ulei. Aluatul obținut, pune-l în formele de brioșe, peste crusta de biscuiți și ciocolată.

Pune pe fiecare brioșă încă un biscuit sau biscuiți sfărâmițați. Coace brioșele la 180 grade pentru 20 – 25 de minute (sau până când o scobitoare pusă în mijloc iese curată).

Sursa: amanicolae.ro