Chec cu nuci și cacao – cea mai cautată rețetă de pe internet o găsești aici!

Chec cu nuci și cacao – cea mai cautată rețetă de pe internet o găsești aici!
Checul este întotdeauna o prăjitură simplu de realizat și foarte gustoasă. Probabil este una din primele rețete pe care orice gospodina învață să o facă.

Dacă vă plac nucile, dar și ciocolata, atunci această rețetă de chec cu cacao și nuci este una pe care trebuie să o încercați degrabă. Veți vedea că este o prăjitură foarte simplă dar de mare efect și extrem de gustoasă. Pentru a realiza checul nu aveți decât să vă aprovizionați conform listei de ingrediente, și apoi să urmați pas cu pas recomandările noastre.

Este de reținut că nucile sunt extrem de benefice organismului și ele ar trebuie incluse în alimentația zilnică. De asemenea, cacaoa este un aliment plin de beneficii și care, dincolo de aportul de substanțe hrănitoare are marele avantaj că generează bună dispoziție. Foarte multe studii au arătat că aportul de cacao, inclusiv sub formă de ciocolată, este generator de fericire. Prin urmare nu mai aveți niciun motiv să nu învățați să preparați acest chec delicios care, așa cum am spus, este foarte ușor de pregătit.

Ingrediente pentru chec cu nuci și cacao

250 g făină,

300 g zahăr

100 ml ulei,

300 g miez de nucă,

20 g cacao

10 ouă

Un praf de c opt

Un vârf de cuțit de praf de sare

Un plic de zahăr vanilinat

Esență de rom

Mod de preparare

Pentru a pregăti deliciosul chec cu nici și cacao, se începe prin a freca gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom. Acestea se amestecă, ideal cu ajutorul unui mixer, până ce zahărul se topește. Apoi se toarnă treptat uleiul, ca la maioneză, picătură cu picătură, și se amestecă bine. După ce ați încorporat tot uleiul, se adaugă și făina, cernută în prealabile, cu ajutorul unei linguri, amestecând după fiecare adaos.

Praful de copt se amestecă cu cacaua, se omogenizează în amestecul de gălbenușuri. Separat, albușurile se bat spumă și, se adaugă deasupra. Se încorporează cu ajutorul unei spatule. În final se pune miezul de nucă și se încorporează ușor. Se ung cu unt două forme și se toarnă compoziția. Se coc 60 minute la foc moderat.

Sursa: Kaufland.ro