Cum se face cel mai bun tort de biscuiți! Nici măcar nu trebuie copt

Cum se face cel mai bun tort de biscuiți! Nici măcar nu trebuie copt
Cel mai ușor tort nu necesită să fie copt. Acesta pur și simplu se asamblează și se răcește.

Există multe variante ale acestui tort, pe internet cu mici diferențe, însă cel prezentat de Cristina Andrei e absolut delicios, și, în clipul ce urmează, puteți vedea și ce bine arată. În loc să coaceți minim jumătate de oră blatul, cum ați fi procedat în cazul unui tort clasic, de data aceasta tot ce aveți de făcut e să dați la rece prăjitura. Nimic mai simplu.

Bananele sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. Sunt bogate în vitamina B6 şi vitamina C, potasiu şi magneziu, foarte importante pentru organism. Bananele sunt fructele care oferă energie. Dar și coaja lor e bună și sănătoasă și e recomanda să fie consumată. Creşte semnificativ conţinutul de fibre, dar și de vitamine B6 şi C.

Așa cum Rețete și vedete a scris, inclusiv coaja bananelor e plină de nutrimente și, mai ales gustoasă, putând fi folosită în alimentație dacă fructele provin din culturi certificate ecologic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Andrei (@cristina.andrei)


Ingrediente pentru tort cu biscuiți, banane și ciocolată

Folosiți o tava diametrul de 18 – 20 cm

Pentru tort: 200 g biscuiți simpli și cu cacao
400 ml smântână pentru frișcă
O cutie cu lapte condensat (aproximativ 400 ml)
15 g gelatină
2 banane
esență de vanilie

Pentru decor: alune mărunțite
50 g ciocolată cu lapte
20 g smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Rupem biscuiții simpli și cu cacao și îi adăugăm în tavă. Punem o banană tăiată felii și repetăm iar cu biscuiți și cea de-a două banană. Lăsăm gelatină la hidratat în puțină apă și o topim la foc mic. O punem într-un bol împreună cu smântâna pentru frișcă și o cutie de lapte condensat. Punem și puțină esență de vanilie și turnam totul în tava cu biscuiții. Presăram deasupra alunele mărunțite. După ce am încheiat, dăm la rece câteva ore până se întărește. La final adăugăm în topul tortului, ciocolată topită cu puțină smântână.

Sursa: Instagram / Cristina Nicolae