Cel mai rapid desert de sărbători: Banane caramelizate

Cel mai rapid desert de sărbători: Banane caramelizate
Chef-ii care vin în emisiunile prezentate de Dani Oțil și Răzvan Simion au mereu surprize plăcute „în mânecă”. La fel cum este și  acest desert.

Vă prezentăm în cele ce urmează o delicioasă rețetă de banane caramelizate. E ideală de sărbători. Deși le cumpărăm tot timpul anului, parcă atunci când e frig afară, bananele au alt gust. Nu credeți? Ar fi bine să vă aprovizionați. Vă garantăm că oricine a încercat rețeta, a repetat-o. Des. Un avantaj e că se prepară ultra rapid.

Rețetă de banane caramelizate – Ingrediente

2 banane

150 gr zahăr brun

30 gr unt

25 ml coniac

30 gr stafide

50 gr nuci pecan

înghețată pentru servit

Mod de preparare

Se pune zahărul într-o tigaie la caramelizat și se amestecă continuu până se diluează. Se adaugă untul, apoi bananele curățate și feliate grosier. se rumenesc frumos feliile de banane pe o parte și pe cealaltă, apoi se flambează cu comniac. După ce se stinge flacăra, se adaugă stafide și nuci pecan și se mai lasă și acestea 1-2 minute în sos.  Delicioasele banane caramelizate se servesc cu o cupă din înghețata preferată.

În plus, dacă nu aveți exact ingredientele propuse, puteți improviza. Nucile pecan pot fi înlocuite cu nuci autohtone, sau chiar cu alune, caju, sau orice fructe oleaginoase aveți în bucătărie. În plus, coniacul, la nevoie, îl puteți înlocui cu  rom.

Bananele sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. Sunt bogate în vitamina B6 şi vitamina C, potasiu şi magneziu, foarte importante pentru organism. Bananele sunt fructele care oferă energie. Dar și coaja lor e bună și sănătoasă și e recomanda să fie consumată. Creşte semnificativ conţinutul de fibre, dar și de vitamine B6 şi C.

Sursa: a1.ro