Vă prezentăm în cele ce urmează o delicioasă rețetă de banane caramelizate. E ideală de sărbători. Deși le cumpărăm tot timpul anului, parcă atunci când e frig afară, bananele au alt gust. Nu credeți? Ar fi bine să vă aprovizionați. Vă garantăm că oricine a încercat rețeta, a repetat-o. Des. Un avantaj e că se prepară ultra rapid.
Rețetă de banane caramelizate – Ingrediente
2 banane
150 gr zahăr brun
30 gr unt
25 ml coniac
30 gr stafide
50 gr nuci pecan
înghețată pentru servit
Mod de preparare
Se pune zahărul într-o tigaie la caramelizat și se amestecă continuu până se diluează. Se adaugă untul, apoi bananele curățate și feliate grosier. se rumenesc frumos feliile de banane pe o parte și pe cealaltă, apoi se flambează cu comniac. După ce se stinge flacăra, se adaugă stafide și nuci pecan și se mai lasă și acestea 1-2 minute în sos. Delicioasele banane caramelizate se servesc cu o cupă din înghețata preferată.
În plus, dacă nu aveți exact ingredientele propuse, puteți improviza. Nucile pecan pot fi înlocuite cu nuci autohtone, sau chiar cu alune, caju, sau orice fructe oleaginoase aveți în bucătărie. În plus, coniacul, la nevoie, îl puteți înlocui cu rom.
Bananele sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. Sunt bogate în vitamina B6 şi vitamina C, potasiu şi magneziu, foarte importante pentru organism. Bananele sunt fructele care oferă energie. Dar și coaja lor e bună și sănătoasă și e recomanda să fie consumată. Creşte semnificativ conţinutul de fibre, dar și de vitamine B6 şi C.
Sursa: a1.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook