Aceste „rulouri cu scorțișoară” cu afine au un aluat brioche moale și pufos și sunt rulate cu o umplutură de afine cu lămâie. Acoperiți-le cu glazura preferată și veți obține un deliciu dulce de ultimă generație. Conform rețetei veți obține 6 brioșe jumbo cu afine.
Ingrediente pentru brioșe jumbo cu afine
Aluat: 200 ml lapte integral
410 g făină de pâine
45 g zahăr
5 g drojdie instant
3 g sare
5 linguri de unt la temperatura camerei
1 ou mare + 1 gălbenuș
Umplutură de afine: 200 g afine congelate
85 g zahăr
Sucul de la o jumătate de lămâie
Coaja de la 1 lămâie bio
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 lingură amidon de porumb + 1/2 lingură de apă
View this post on Instagram
Mod de preparare
Cu o seară înainte: în bolul unui mixer vertical cu accesoriu cârlig, combinați toate ingredientele pentru aluat, cu excepția untului. Se frământă timp de 5 – 8 minute până când aluatul se adună, apoi se adaugă untul și se mai frământă încă 5 – 10 minute până când este omogen. Formați o bilă, acoperiți și lăsați să crească timp de 1 oră (nu va fi chiar dublat în dimensiune), apoi transferați-l la frigider pentru a se întări peste noapte.
A doua zi dimineața: într-un vas mic, la foc mediu, combinați ingredientele pentru umplutura de afine, cu excepția amestecului de amidon de porumb. Gătiți timp de 5 – 10 minute până când se eliberează sucurile, apoi transferați într-un blender și pasați până la omogenizare. Reîntoarceți umplutura înapoi în oală și adăugați amidonul de porumb. Gătiți pentru încă 5 – 8 minute până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească (se va îngroșa în continuare).
Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l. Acoperiți cu umplutura de afine și apoi rulați-l îîncepând de la capătul mai scurt. Tăiați bucata în 6 secțiuni și puneți-o într-o tavă de brioșe jumbo ușor unsă. Acoperiți și lăsați să crească timp de 30 minute – 1 oră. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți timp de 25 – 30 de minute până când devin aurii. Serviți cu glazura preferată.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook