Bruschette cu mozzarella proaspătă de casă

Bruschette cu mozzarella proaspătă de casă
Ne plac bruschettele și mozzarella, iar împreună sunt un preparat cât se poate de iubit de întreaga familie.

Pentru a prepara mozzarella acasă, nu e nevoie să fiți chiar specialiști. Această mozzarella de casă se face folosind doar două ingrediente și e gata în doar în 20 – 30 de minute. Este incredibil de rapid de preparat și foarte practică. Bineînțeles că nu este la fel ca mozzarella proaspătă cumpărată din magazin, dar textura și gustul sunt nemaipomenite.

Ingrediente pentru Bruschette cu mozzarella proaspătă de casă

Pentru mozzarella proaspătă de casă: 4 litri (lapte crud, la temperatură scăzută sau neomogenizat; evitați să folosiți lapte ultrapasteurizat)

1 cană de oțet alb

Sare de brânză sau sare de mare

Pentru bruschette:  1/4 cană de ulei de măsline

1 cană de roșii cherry tăiate în două

1 cățel de usturoi

1/4 cană de busuioc și rozmarin proaspăt

1 lingură de oțet balsamic

Sare, piper

Pâine

Mod de preparare

Pregătirea a pregăti mozzarella proaspătă de casă, într-o cratiță mare, adăugați laptele și încălziți la foc mediu, dar nu trebuie să fiarbă. Scoateți laptele de pe foc și turnați oțetul în timp ce amestecați. Amestecați timp de 20 sec pentru a vă asigura că se amestecă bine. Puneți apoi un capac și lăsați să stea timp de 15 minute. Apoi, folosind o lingură mare sau o spatulă, scoateți cașul din oală și puneți-l într-o strecurătoare pentru a separa cașul de zer și apoi, într-un bol, stoarceți cașul.

Puneți cașul în castron.  Încălziți brânza la microunde timp de aproximativ 30 de secunde, apoi, folosind mâinile, întindeți-o și împăturiți-o până când brânza este netedă. (Sau puteți face partea de încălzire folosind apă fierbinte și lăsați cașul să stea în ea timp de aproximativ 20 de secunde). Repetați procesul de una sau două ori până când brânza este bine netedă. Atenție însă! Brânza va fi puțin fierbinte, așa că puteți folosi mănuși de protecție alimentară în timpul acestui proces.

Formați brânza în formă de bilă și puneți-o în zerul păstrat la temperatura camerei. Puneți-o la frigider pentru aproximativ 1 oră sau până când sunteți gata să o folosiți.

Între timp, preparați bruschettele. Într-un bol mic, adăugați ingredientele și amestecați bine. Tăiați pâinea în felii și adăugați deasupra felii de mozzarella proaspătă. Folosind o torță de bucătărie, prăjiți puțin mozzarella. Adăugați roșiile și frunzele proaspete amestecate. Serviți imediat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Betül (@turkuazkitchen)

Sursa: Instagram