Chec cu citrice. Fă-l rapid, de 1 mai muncitoresc

Chec cu citrice. Fă-l rapid, de 1 mai muncitoresc
Checul este, fără dubiu, una din cele mai consumate prăjituri din lume. E și simplu de preparat, astfel că și un copil o poate face.

Fiind așa ușor de preparat, nu e de mirare că, de-a lungul timpului, checul a suferit îmbunătățiri, adăugiri de ingrediente. Dacă cele mai cunoscute checuri au două culori, pentru că o parte din blat se amestecă cu cacao, alte rețete combină fructe confiate, ciocolată și alte dulciuri. O variantă aparte e checul cu citrice, rețetă asupra căreia vă propunem să ne oprim azi.

Ingrediente pentru Chec cu citrice

Chec: 4 ouă mari

300g de zahăr

zeamă de la 1 lămâie

coajă de 1/2 portocală mare

150g smântână dublă/majore

240g făină simplă

4g praf de copt

80g ulei vegetal

1/2 linguriță de extract de lămâie

Sirop: 50g Suc proaspăt de portocale

50g zahăr

50g apă

Glazură: 50g zahăr pudră

suc de lămâie

Mod de preparare

Se curăță citricele de coajă și se masează în zahăr. Adăugați zahărul la ouă și bateți până când se îngroașă și devine ușor alb. Se toarnă smântâna și se bate pentru a se combina. Cerneți făina și praful de copt și amestecați. Se toarnă uleiul și extractul de lămâie și se amestecă în continuare.

Turnați aluatul într-o formă de pâine căptușită  cu hărtie de copt. Întindeți o linie subțire de unt moale în centru. Coaceți apoi la 160C fără ventilație asistată pentru 85 de minute sau până când o scopbitoare iese curată. Fiecare cuptor este diferit, așa că timpul de coacere poate varia.

În timp ce se coace checul de citrice, fierbeți împreună ingredientele siropului până când zahărul s-a dizolvat și gătiți pentru încă 2 minute. După ce prăjitura este coaptă, scoateți-o din cuptor și, cât este încă fierbinte, faceți câteva găuri în ea cu o țepușă și turnați siropul fierbinte. Apoi scoateți prăjitura afară din tavă, înfășurați-o în folie alimentară și dați-o la frigider peste noapte.

A doua zi, bateți împreună zahărul pudră cu suficient suc de lămâie până când acesta capătă consistența unui lipici. Pictați glazura pe tort cu o pensulă de patiserie. Adăugați mai multă coajă pentru decorare sau bomboane de coajă de portocală și serviți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Sweet Ideas (@swee.tideas)

Sursa: Instagram