Chifteluțe franțuzești cu ceapă, un deliciu inegalabil

Chifteluțe franțuzești cu ceapă, un deliciu inegalabil
Aceasta este o rețetă de chifteluțe de pui ușoară, delicioasă și sănătoasă. Se servesc peste orez sau cu o salată alături.

Francezii adoră ceapa. Nu degeaba ei prepară și o delicioasă supă de ceapă. Dincolo de gustul aparte pe care îl conferă oricărui preparat în care e inclusă, ceapa este extrem de sănătoasă pentru organism. În primul rând stimulează imunitatea.  Amintim numai că în perioada pandemiei foarte mulți am folosit un supliment alimentar cu quercitină. Aceasta se găsește din plin în ceapă, mai ales în cea roșie.

În plus, Ceapa este valoroasă din punct de vedere nutrițional, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale. Este un aliment bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.

Ingrediente pentru chifteluțe franțuzești, cu ceapă

0,5 kg carne de pui măcinată

1/2 ceapă albă

50 ml  bulion

un sfert de cană de făină de migdale

1 ou

2 linguri de ulei de măsline

1 linguriță fenicul uscat

după gust: sare și piper

jumătate de cană de mozzarella mărunțită pentru amestecare

o cană de mozzarella rasă pentru garnitură

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și pregătiți o foaie de copt cu folie de aluminiu și ulei de măsline. Într-un bol de amestecare, combinați carnea de pui tocată, făina de migdale (sau pesmet), oul, 1 lingură de ulei de măsline, feniculul uscat și cantitatea mai puțină de mozzarella mărunțită. Se amestecă până când se combină bine. Folosiți o lingură de măsurare pentru a forma chiftelele. Coaceți la cuptor timp de 25 de minute.

În timp ce chiftelele se coc, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Tăiați 1/2 ceapă albă în fâșii subțiri. Adăugați-o în tigaie și lăsați să se soteze până se înmoaie, amestecând frecvent. Adăugați bulionul și aduceți la fierbere. Adăugați chifteluțele în bulion când sunt gata și acoperiți cu mozzarella. Acoperiți tigaia până când se topește.

Sursa: Instagram