Pâine braziliană cu brânză

Pâine braziliană cu brânză
I se spune pâine, dar este mai degrabă un aperitiv. Sau o chiflă „îmbunătățită”. Acest produs de panificație este foarte gustos.

Vă invităm să descoperiți o rețetă de panificație care se regăsește în rețetarul fiecărei gospodine din Brazilia. Mamele prepară această pâine cu brânză foarte des. Copiii o adoră. Spre deosebire de tot ce știm despre pâine, aceasta e diferită. Conține ouă și ulei de porumb.

Uleiul de porumb este fără colesterol. El se obține din germenii boabelor de porumb și este galben – deschis la culoare. Acesta poate fi utilizat atât crud cât și preparat termic. Uleiul de porumb conține aproximativ 15% grăsimi saturate, 25% grăsimi mononesaturate și aproximativ 60% grăsimi polinesaturate. De asemenea, conține o cantitate crescută de acid linoleic (Omega-6) dar și acid alfa-linoleic (Omega-3). Ca și în cazul celorlalte uleiuri, și cel de porumb aduce un aport caloric mare: 900 kcal la 100 de ml.

Făina de tapioca, pe care, de asemenea, o veți regăsi în această rețetă, este obținută din tuberculii plantei omonime și nu conține gluten. Și aceasta este bogată în Omega-3, Omega-6, conținând, de asemenea, fier, calciu, mangan, vitamina B6.

Ingrediente pentru pâine braziliană cu brânză

– 2 ouă

– ⅔ ceașcă de ulei de porumb

– 3 cești de făină de tapioca sau de manioc

– 1 ⅓ ceașcă de lapte

– 1 ceașcă de brânză mozzarella

– ¼ ceașcă de parmezan

– 2 lingurițe de sare

Modul de preparare al pâinii braziliene cu brânză

Se amestecă ouăle, uleiul de porumb laptele și parmezanul ras, într-un vas. Apoi se adaugă făina și sarea. În final, amestecul se completează cu mozzarella dată pe răzătoarea mare. Compoziția astfel obținută se distribuie, egal, într-o tavă în care ați pus forme pentru brioșe. Ideal e să le umpleți în proporție de ¾, pentru că, în timpul coacerii, acestea vor crește. Brioșele de pâine braziliană cu brânză astfel pregătite se coc timp de 15 – 20 de minute în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade Celsius.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANDRES DE OLIVEIRA (@andrescooking)

Sursa: Instagram