Burlacii de la Hollywood. Ce spun psihoterapeuții despre ei

Burlacii de la Hollywood. Ce spun psihoterapeuții despre ei
Bărbații singuri de vârstă mijlocie sunt plini de frustrare și, pe de altă parte, sunt prea speriați pentru a-și schimba modul de viață, susțin experții.

„Burlac de vârstă mijlocie” evocă imaginea unui Lotario în vârstă care refuză să renunțe la libertate, la atenția care i se acordă și la entuziasmul vizavi de tinerețea pierdută. Expertii spun că există o varietate de motive pentru care acești bărbați sunt încă singuri, inclusiv faptul că nu sunt dispuși să accepte schimbarea și au un sentiment intens de ură pentru propria persoana.

Celebrități precum Leonardo DiCaprio, 47 de ani, Jamie Foxx (foto), 54 de ani și Jared Leto, 49 de ani, sunt câteva exemple. Au avut relații, au chiar și copii, dar nu au mers niciodată la altar.

Stereotipul bărbatului Peter Pan

Acest stereotip al burlacului ca bărbat-copil sau „Peter Pan” care refuză să crească este greșit, susțin experții în psihologie și psihoterapie. În realitate, există o serie de motive pentru care un bărbat s-ar putea să nu se angajeze la o relatie cu acte. Sentimentul de dispreț de sine și lipsa  dorinței de a face compromisuri. Nu e vorba de faptul că nu a găsit un potențial partener, ci aproape toți au de-a face cu probleme personale care trebuie rezolvate.

Vorbind pentru FEMAIL, psihoterapeutul britanic și expertul în relații Lucy Beresford susține că burlacii sunt mai mult de genul Miss Havisham decât James Bond. Ei, practic, sabotează orice relație semnificativă. „Este un act de auto-sabotaj suprem provocat de cea mai profundă frică. Frica de viitor. Teama că ar putea fi minunat, sau cel puțin suficient de uimitor pentru a eclipsa durerea pe care o simte în prezent. Teama că nu vor fi un soț, un tată sau un partener grozav. Teama că nu vor fi suficient de amuzanți pe termen lung”, mai arată Beresford, conform Daily Mail.

Șocul schimbării îi sperie maxim pe burlacii „convinși”

După atâția ani în care au fost singuri, bărbații ar putea fi, de asemenea, reticenți în a accepta schimbarea rutinei care vine odată cu intrarea într-o relație, potrivit psihologului Aaron Surtees.

„Fie că schimbarea este bună sau rea, mintea umană poate găsi, de asemenea, schimbarea dificil de procesat și o mare provocare emoțională, a explicat el. Poate aduce sentimente de șoc, neliniște și frică să faci saltul în necunoscut. Este, de asemenea, adevărat că mintea poate deveni mai puțin tolerantă pe măsură ce îmbătrânim, atât pentru bărbați, cât și pentru femei și, în mod natural, devenim mai egoiști, ceea ce, în mod conștient sau subconștient, poate împiedica apariția unei posibile relații de dragoste.”

Preferă să fie singuri decât să recunoască că au greșit

Expertul în relații și psihoterapeutul Neil Wilkie a fost de acord că începerea unei relații devine mai dificilă pe măsură ce burlacii îmbătrânesc. El a explicat că, pe măsură ce burlacii de vârstă mijlocie merg mai departe pe drumul lor solitar, s-ar putea trezi că își mențin decizia de frică să recunoască că au greșit în alegerea aceasta.

„Ei pot pretinde, pe dinafară, că viața lor este distractivă și plină de libertate. La urma urmei, trebuie să spună tuturor că au făcut alegerile corecte”, a spus el. „Realitatea este că, pe dinăuntru, ei simt că au gresit și că nu mai există cale de întoarcere”, a mai arătat acesta, conform Daily Mail.

Sursa foto: Instagram