Ca un prinț, Nicolae al României și-a etalat medaliile – Exclusiv

Ca un prinț, Nicolae al României și-a etalat medaliile – Exclusiv
Prințul Nicolae a îmbrăcat cel mai scump costum al său, creat special pentru acest eveniment, care a avut loc cu 10 zile în urmă. Recent, a arătat și fotografiile oficiale. A etalat medalii, dar și soția sa a făcut la fel.

În urmă cu aproape două săptămâni, strănepotul Regelui Mihai I, Nicolae al României, prințul renegat de Casa Regală autohtonă, și-a botezat fiul. Mezinul duce mai departe prenumele dragului său strămoș, fiind botezat simplu, Mihai.

Abia miercuri Nicolae a anunțat fericitul eveniment, cu o galerie de fotografii în care îi vedem rudele, nașii, apropiații. Prințul a îmbrăcat un costum făcut la comandă de o cunoscută casă de modă masculină din România, cea la care e abonat Laurențiu Reghecampf și alte vedete, printre care și Răzvan Simion.

Pentru botezul fiului său, Nicolae al României a optat pentru un sacou lung, care amintește de forma fracului.

El a etalat, la buzunarul de la piept, trei medalii. Soția sa, și nașii copilului, au purtat, de asemenea, crucea cu panglică albastră, la piept.

Preluând modelul de la casele regale occidentale, evenimentul s-a bucurat de prezența unui număr redus de oameni, îmbrăcați elegant, iar femeile toate au purtat pe cap tocă, unele cu voaletă.

Prințul Nicolae al României, lecție de istorie pentru fanii de pe Facebook

„Data de 18 iunie 2022 va rămâne mereu în inima familiei mele. În această zi, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia s-a săvârșit Taina Sfântului Botez fiului nostru, Mihai.

În urmă cu 100 de ani, la 15 octombrie 1922, a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, la catedrala construită special pentru acest moment solemn. Faptul că fiul nostru a devenit creștin în aceeași catedrală unde străbunii săi au fost unși drept Regi ne onorează profund.

Mai mult, bunicul meu, Regele Mihai, a purtat titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. Iată încă un element pentru care, împreună cu soția mea Alina-Maria de Roumanie, am dorit ca botezul strănepotului său să fie săvârșit la Alba Iulia, ținând legătura între trecut, prezent și viitor in acest loc cu o încărcătură simbolică deosebită.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această zi atât de specială, împreuna cu nașii noștri, Liviu și Simona Popescu, sora mea Elisabeta-Karina de Roumanie, cumnatul meu Mihai, socrii mei, Rodica și Heinz Binder și, nu în ultimul rând, mulțumim localnicilor pentru primirea călduroasă și pentru urările deosebite pe care ni le-au adresat!”, a transmis Nicolae al României pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat săvârșirea Sfintei Taine a Botezului pentru fiul său.

Sursa foto: Facebook