Camelia Potec abordează tranșant victoria lui David Popovici: „Au fost suficiente!”

Camelia Potec abordează tranșant victoria lui David Popovici: „Au fost suficiente!”
Numele David Popovici este, zilele acestea, pe buzele toturor românilor, și nu numai. Dar cum a ajuns aici, numai el și cei apropiați pot spune.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a vorbit medaliile de aur obținute de David Popovici la Mondialele de la Budapesta, dar și drumul parcurs de sportivul de 17 ani.

A demonstrate că infrastructura din România îi este suficientă

Întrebată dacă infrastructura din România este suficientă pentru David Popovici, Camila Potec a răspuns direct: „Da, e suficient. A demonstrat și anul trecut, prin performanțele sale, și anul trecut, prin progresul înregistrat, că pentru el asta e este suficient în momentul de față… El a demonstrat că poți face performanță fără să te plângi că e apa rece sau că e întuneric la 5 dimineața și trebuie să aștepți să se facă lumină. El a știu ce are de făcut. A făcut un plan și a căutat sprijin, pe care l-a găsit acolo unde l-a căutat: la club, la Federația și la COSR”, a spus Camelia Potec la GSP LIVE.

În România există doar trei bazine olimpice omologate oficial. Două dintre ele, din Otopeni și din Târgu-Mureș, stau însă închise la un an de la inaugurare. Doar bazinul olimpic de la Clubul Dinamo funcționează, relatează Europa Liberă.

Înotătoarea care a câștigat aurul olimpic la Atena, la 200 metri liber, spune că David Popovici a avut multe propuneri de a pleca din țară, dar a ales România. Se pare că în locurile natale se simte mai bine, lângă oamenii cu care se pregătește și îi oferă confort fizic și psihic.

Campionul se poate antrena în orice bazin din lume

„Când avem parte de astfel de rezultate, ne-ar face plăcere să vorbim despre lucrurile bune pe care oamenii le spun despre cât de frumos a fost drumul. E adevărat că nu stăm foarte bine la partea de infrastructură. Dar David Popovici, fiind cel mai bun din lume, are posibilitatea să se antreneze în orice bazin public sau privat din România și din lume. Nu mai e o problemă. Dacă mâine vrea să plece timp de o lună și jumătate în orice colț al lumii, cu siguranță va ajunge acolo. Problema legată de infrastructură e când vorbim despre sport de masă. Nu când vorbim despre David Popovici.”, a mai spus Camelia Potec.