Când scăpăm de caniculă. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Când scăpăm de caniculă. Anunț de ultimă oră al meteorologilor
Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie transmit cum va fi vremea în acest interval și când vom avea parte de precipitații.

Anunțul de ultimă oră al meteorologilor ne arată când scăpăm de caniculă. Oficialii ANM au transmis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. În rezumat, trebuie să știți că în august temperaturile vor fi cele  normale. Până atunci însă, iată cum se anunță prognoza meteo,  pe următoarele 4 săptămâni.

Săptămâna 12 – 19 iulie

În această săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perrioadei, în toate regiunile, mai ales în cele vestice, centrale și nordice. Precipitațiile vor fi excedentare în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general deficitare. Zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali fiiind în mod special vizate.

Săptămâna 19 – 26 iulie

În regiunile intracarpatice, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice intervalului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de normal.

Săptămâna 26 iulie – 2 august

În regiunile sud-estice și a extremității de sud a teritoriul valorile termice vor fi apropiate de cele normale. În rest, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, în toate regiunile.

Săptămâna 2 – 9 august

La începutul lui august, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României.Și cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Sursa foto: Pixabay

Demis Roussos, grecul cu voce magică. Cum a fost sechestrat și bătut în avion

Recomandarile noastre