Când vine iarna cu adevărat în România. Anunțul meteorologilor

Când vine iarna cu adevărat în România. Anunțul meteorologilor
Prima ninsoare care va acoperi România nu vine prea curând. Iarna se instalează abia la începutul lunii decembrie. Până atunci însă vom avea parte și de zile reci și ploioase.

Deocamdată, conform meteorologilor, ne bucurăm de o toamnă prelungită. Vremea se va menține cu temperaturi ridicate, aproape de vară, dar zilele sunt numărate până la prima ninsoare care va cădea peste România. Meteorologii Accuweather anu anunțat data exactă la care în București vor cădea primii fulgi de zăpadă.

Conform prognozei pentru Capitală, prima ninsoare se va semnala în București pe 4 decembrie, când minima va fi de minus 1 grad Celsius și maxima de 4 grade Celsius. AccuWeather este un site specializat în prognoze meteo și care furnizează informații cu privire la starea vremii din întreaga lume.

Prognoza meteo până pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Astfel, conform ANM, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 03.10-10.10.2022

În săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022 mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi
apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, anunță ANM.