Micheline Roquebrune, în vârstă de 91 de ani, neagă orice implicare într-o înșelătorie cu privire la vânzarea casei Marbella a cuplului, într-un caz în care avocații lui Connery au fost închiși în 2016. Declarația vine în momentul în care Micheline a dezvăluit că cenușa lui Connery va fi împrăștiată în țara sa natală.

Actorul născut la Edinburgh – și care avea tatuat „Scotland Forever” pe braț de când era tânăr marinar – a murit acum 11 zile la vârsta de 90 de ani. Micheline a spus că, deși vedeta lui Bond a trăit peste hotare de mulți ani, „dorința sa finală” a fost să se întoarcă acasă. El a fost incinerat într-un serviciu privat din Bahamas, iar o parte din cenușa sa va fi împrăștiată pe insulă. Restul va fi dus în Scoția când restricțiile COVID-19 vor fi ridicate.

Spaniolii insistă să deschidă un proces

Autoritățile spaniole insistă, după moartea actorului, că ancheta de lungă durată „nu a dispărut”. Ele spun că intenționează să o notifice pe Micheline cu privire la acuzare, astfel încât să poată avea loc un proces. S-a susținut că s-au trimis cereri formale lui Micheline pentru a-i spune despre acuzare, dar nu s-au primit răspunsuri.

Totuși, Connery a fost informat în 2014 că nu va fi judecat pentru vânzarea casei lor în 1999. Aceasta a fost demolată pentru a face loc unui complex cu 70 de apartamente, în ciuda regulilor care spuneau că doar cinci ar putea fi construite acolo. În acel dosar avocații actorului, primarul din Marbella și șase consilieri au fost închiși pentru înșelătorie.

Acum, un judecător a decis că Micheline, născută în Franța, ar trebui să fie judecată și ar putea primi o amendă uriașă dacă va fi găsită vinovată de fraude fiscale. Cazul a apărut după o anchetă de lungă durată, pe care oficialii o numiseră „Operațiunea Goldfinger”, după unul dintre cele mai faimoase filme ale lui Connery.

Acuzațiile, pe care Roquebrune le neagă categoric, susțin că a conspirat cu avocații și oamenii de afaceri pentru a ascunde profiturile rezultate din vânzarea apartamentelor. Procurorii susțin că afacerea este legată de o companie spaniolă care a acționat pentru a înșela trezoreria spaniolă de aproape 5,5 milioane de lire sterline prin „tranzacții legale fictive”.

Văduva lui Connery a respins acuzațiile drept „prostii”, la începutul acestei săptămâni, când a dezvăluit cum starul lui Bond, Connery, ar „reveni acasă”.

Dorința finală a lui Sir Connery

Săptămâna trecută, vorbind de la casa de lux a cuplului de la Lyford Cay, Nassau, văduva Connery a spus: „Îl vom duce pe Sean înapoi în Scoția – aceasta a fost dorința sa finală. El a vrut ca cenușa să fie împrăștiată în Bahamas și, de asemenea, în patria sa”.

Pictorița marocano-franceză în vârstă de 91 de ani, care a fost căsătorită cu actorul timp de aproape o jumătate de secol, intenționează să-i îndeplinească dorințele cât mai curând posibil. Ea a spus: „Imediat ce va fi posibil și sigur să se călătorească din nou, intenția familiei este să se întoarcă în Scoția cu el. Am dori să organizăm o slujbă de pomenire pentru el în Scoția – aceasta este speranța noastră. Dar nu putem spune când se va întâmpla exact acest lucru.

Sean a fost incinerat la un serviciu privat în Bahamas și cenușa lui va fi păstrată până când vom putea călători. Nu știm când va fi posibil acest lucru”. Săptămâna trecută, ea i-a adus un omagiu emoționant regretatului ei soț, spunând: „El a fost superb și am avut o viață minunată împreună. Era un model de bărbat”.

Unde ar putea fi împrăștiată cenușa lui Sean Connery

Un serviciu memorial de mulțumire în Edinburgh i-ar permite fratelui lui Sir Sean, Neil, care locuiește în oraș, să își aducă omagiul singurului său frate. Bărbatul de 82 de ani are o sănătate precară.

Până acum nu s-a confirmat unde anume în Scoția va fi împrăștiată cenușa lui Sir Sean. O opțiune ar fi în capitală, unde a crescut și și-a luat primul loc de muncă. Casa lui din copilărie a fost demolată cu zeci de ani în urmă, dar Sir Sean a păstrat o afecțiune pe tot parcursul vieții pentru zona Fountainbridge din oraș.

Alte posibilități includ Palatul Holyroodhouse, unde și-a primit prețiosul titlu de cavaler de la Regină în iulie 2000, în timp ce era îmbrăcat strălucitor în quilt din tartan verde închis. Opțiunea Palatului ar însemna solicitarea permisiunii din partea Casei Regale. Dacă decizia se bazează pe frumusețe și singurătate, atunci pot fi luate în considerare atât Crinan, cât și Lochgilphead.

Locațiile Argyll au fost folosite în timpul filmărilor pentru clasicul 007 din 1963 „From Russia With Love” – a doua apariție a lui Sir Sean în rolul lui James Bond.

Pistolul folosit în primul rol de spion, scos la licitație

O armă de mână folosită de regretatul Sir Sean Connery în primul film James Bond va fi scoasă la vânzare de casă de licitații de la Hollywood, luna viitoare. Pistolul semi-automat Walther PP, care alături de PPK mai mic, a ajutat la definirea imaginii agentului 007, se estimează că se va vinde între 114.158 și 152.237  de lire sterline.

Sir Sean, care a murit luna trecută în Bahamas la vârsta de 90 de ani, a folosit modelul dezactivat în timpul debutului său ca spion în seria James Bond. Arma a fost identificată de armuratorul original al filmului, Bapty, care a ținut-o într-o arhivă până la o licitație în 2006.

Pistolul e inclus acum într-o vânzare de 500 de piese-amintiri de la Hollywood, care includ și o cască purtată de Tom Cruise în Top Gun și o jachetă de motocicletă din piele neagră purtată de Arnold Schwarzenegger ca Terminator.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Exclusiv. Copiii lui Țiriac își dau provocări pe internet

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri