Ștefania Costache, cunoscută drept Lolrelai din emisiunea „iUmor”, a venit să facă show și în bucătărie, în ediția 23 a sezonului 8 „Chefi la cuțite” preparând o rețetă mai deosebită pe bază de sfeclă roșie și hrean, dar și alte ingrediente interesante: Caș crocant cu carpaccio de sfeclă și cremă de hrean cu salată valeriană.
Ingrediente
4 buc. sfeclă roșie, potrivite pentru copt, 200 gr frunze valeriană proaspete , 150 gr pastă de hrean, 4 bucăți brânză de capra, Colina, 4 ouă, 100 gr făină albă, 100 gr pesmet auriu, sare și piper, ulei de măsline, miere, muștar, 100 gr zahăr
Preparare
Se înfășoară 4 bucăți de sfeclă în staniol și se coc la 200 de grade, pentru 35 – 40 de minute. Între timp, se prepară un dressing pentru salată. Se amestecă într-un bol ulei de măsline cu muștar și oțet de mere. Salata valeriană se așează pe farfurii după ce a fost spălată și ținuta in hârtie absorbantă pentru scurs. Se amestecă cu dressingul de mai sus.
Se scoate sfecla de la cuptor, se răcește, se curăță și se feliază subțire. Se ung feliile de sfeclă cu miere și se dau la cuptor pentru 10 minute. Se așează, apoi, pe farfurie și se decorează fiecare felie cu un punct de cremă de hrean.
Rulourile de brânză de capră se dau prin făină, ou și pesmet și se introduc într-o friteuză la 180 de grade pentru 3 – 4 minute. Se așează peste feliile de sfeclă, formând astfel delicioasa rețetă: Caș crocant cu carpaccio de sfeclă și cremă de hrean cu salată valeriană.
Sursa: Chefi la cuțite
Maia Morgenstern: Actorilor le e foame pentru că nu muncesc
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook