Casa lui Yves Saint Laurent din Maroc este de vânzare. Să vedeți cum arată paradisul!

Casa lui Yves Saint Laurent din Maroc este de vânzare. Să vedeți cum arată paradisul!
Arce maure, pergole, paturi de flori și plante exotice. Grădina care înconjoară celebra casă albastră a fostului designer a fost clasată a doua cea mai frumoasă grădină botanică din lume, conform HouseFresh.

„Orașul mi-a deschis ochii pentru culoare”, a spus Yves Saint Laurent după ce a văzut pentru prima dată Marrakechul în anii 60.

Relația dintre designer și Maroc a fost o întâlnire inițiatică, căreia îi este dedicată expoziția „Dragoste” din Portugalia și care a influențat foarte mult inspiratia sa artistica, până la punctul în care in 1966 a decis să cumpere împreuna cu partenerul său, Pierre Bergé, celebra vilă cu gradina a pictorului Jacques Majorelle.

Casa a fost construita în Marrakech, în centrul orașului, pe baza unui proiect al arhitectului Paul Sinoir, scrie Elle.com.

Cât costă paradisul în care au locuit Yves Saint Laurent și partenerul său

La 50 de ani distanță, splendidul conac cunoscut sub numele de Jardin Majorelle revine pe piață și primele fotografii publicate de Sotheby’s sunt o invitație irezistibilă de a părăsi totul și de a te muta în „orașul ocru”.

Prețul, conform site-ului este „la cerere”, între 2,5 și 5 milioane de dolari. Proprietatea are 1500 de metri pătrați, din care spații de locuit 650, din care șase dormitoare. Proprietatea are bucătărie complet echipată, locuințe pentru personal, propriul garaj

Înconjurată de o grădină luxuriantă, populată de cactusi și iasomie, vila se remarcă prin culoarea albastră electrică caracteristică, redenumită ulterior „Majorelle blue”.

Clădirea principală se dezvoltă într-o serie de saloane dispuse în jurul unei curți cu vedere la piscină, patru apartamente, șase băi și mai multe terase cu ferestre caracteristice arabe și câteva elemente decorative originale, cum ar fi podeaua de teracotă și podele din lut lucrat manual, specific locului.

Vila, al cărei preț este la cerere, este o mică oază de liniște, o garanție de intimitate și liniște datorită și micii anexe pentru oaspeți cu intrare separată.

Oferta este completată de un mic magazin cu vedere direct la stradă, excelent pentru înființarea unei afaceri profitabile, care să trăiască din imaginea și prestigiul Jardin Majorelle, care găzduiește anual aproape 800.000 de vizitatori pe an.  Arcurile maure, pergole, paturile de flori și plantele exotice contribuie la transformarea lui într-un mic paradis pe pământ de mare valoare istorică și culturală.

Sursa foto: Pinterest, Instagram, Sotheby’s