Casa Regală se leapădă de prințului Andrew. I s-a ordonat să se facă nevăzut

Casa Regală se leapădă de prințului Andrew. I s-a ordonat să se facă nevăzut
Prințul Andrew „dispare” din câmpul vizual, după ce a fost deposedat de titlurile sale regale. Familia regală a inițiat procedura „controlul daunelor” după ce un judecător american a decis că procesul intentat prințului Andrew de Virginia Giuffre poate merge mai departe.

Prințul Andrew „va dispărea din câmpul vizual” și nu va fi prezent la sărbătorile Jubileului de Platină ale Reginei Elisabeta, după ce a fost „dezbrăcat” de toate rolurile și titlurile sale militare.

Surse apropiate lui Andrew, care nu mai are voie să-și folosească titlul de Alteța Sa Regală (ASR) în nicio calitate oficială, susțin că el nu va putea participa în timpul sărbătoririi Jubileului de Platină, deoarece familia regală a inițiat „controlul daunelor” în speranța de a o proteja pe regina Elisabeta II și asigurându-se că celebrarea ei nu va fi umbrită de alte controverse.

Vestea că Andrew își pierde statutul de ASR a apărut anul trecut, după ce judecătorul de district din SUA, Lewis Kaplan, a decis că un proces intentat de acuzatoarea lui Jeffrey Epstein, Virginia Giuffre, poate merge înainte în instanță, în ciuda speranțelor lui Andrew că acesta va fi respins.

Familia i-a cerut prințului Andrew să devină invizibil

Acum, prințul Andrew se confruntă cu cel mai mare pariu al vieții sale și va încerca fie să-și curețe numele printr-un proces de mare amploare, fie să încerce să ajungă la o înțelegere extrajudiciară cu Giuffre, care ar putea să îl coste milioane de dolari. În plus, prințul de confruntă cu o decizie fără precedent din partea propriei sale familii.

Andrew a rămas aproape de regină de când a fost forțat să renunțe la îndatoririle regale în 2019, în urma interviului său dezastruos în Newsnight cu Emily Maitlis, în care a susținut că nu își amintește dacă a întâlnit-o pe Giuffre și a refuzat să-și ceară scuze pentru prietenia sa cu pedofilul Jeffrey Epstein sau să-și exprime vreo remuşcare pentru victimele acestuia.

Dar acum lucrurile s-au schimbat. Și în timp ce Andrew rămâne membru al familiei regale, el este binevenit doar la evenimentele care reprezintă ocazii private și neoficiale. Din 2019 el nu o mai reprezintă pe regina și nu are niciun fel de rol de lucru sau prezență oficială în cadrul familiei.

Prințul Andrew nu va apărea la Jubileu

Potrivit unei surse apropiate familiei regale, decizia reginei de a elimina titlurile lui Andrew nu a fost una ușoară, dar face parte din strategia necesară de a-l șterge pe Andrew din viața publică pentru a proteja reputația monarhiei britanice.

„Nu va fi la Jubileu, va dispărea din câmpul vizual”, a declarat sursa pentru Vanity Fair. „Știe că nu poate păta și mai mult reputația reginei și aceasta este și părerea familiei sale.  Modul în care plănuiesc să se ocupe de asta este să-l îndepărteze pe Andrew din viața regală oficială și din vizibilitatea publică. Aceasta a fost decizia reginei, dar este susținută de alți membri seniori ai familiei”, a mai arătat aceeași sursă.

Se înțelege că Prințul Charles și Prințul William au fost consultați înainte de declarația Palatului Buckingham privind retragerea titlurilor prințului și susțin pe deplin decizia reginei. „Cu aprobarea și acordul reginei, afilierea militară și patronajul regal al ducelui de York au fost returnate reginei”, se arată în declarația de luna trecută „Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și apără acest caz, ca cetățean privat”, mai arată documentul oficial lansat luna trecută.

Sursa a adăugat că există, totuși, o îngrijorare în rândul familiei pentru bunăstarea psihică și emoțională lui Andrew. „Este absolut devastat și dacă ar fi să descriu cum este, aș spune că este foarte zguduit. Aceasta a venit ca o lovitură uriașă”, spune prietenul de familie.

Prințul Andrew va merge în fața instanței, anul acesta

Dar nu doar Andrew este uluit de decizia judecătorului. Surse apropiate Reginei spun că perspectiva ca Andrew să fie judecat într-un dosar civil în Statele Unite a fost incredibil de îngrijorătoare și stresantă pentru Majestatea Sa, arată Vanity Fair. Un consilier care a lucrat cu regina explică: „Regina are o mare capacitate de a analiza și de a face față problemelor într-un mod considerat și pragmatic, dar acesta este fiul ei iubit și decizia pe care a luat-o a fost una foarte tristă pentru ea”.

Posibilitatea unui proces civil în care prințul Andrew e acuzat de viol și abuz sexual a apărut la finele anului trecut. Și e posibil să umbrească un an important pentru familia regală, deoarece 2022 marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei reginei Elisabeta. În timpul anului, vor avea loc sărbători în Regatul Unit, în Commonwealth și în întreaga lume dedicate acestui eveniment.

Și deși a indicat că dorește să-și curețe numele și că este pregătit să se confrunte cu un juriu, prințul Andrew se confruntă cu presiuni din partea consilierilor de la palat.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre