Cât costă o operație de liposucție. Iată ce trebuie să știți dacă vă bate gândul

Cât costă o operație de liposucție. Iată ce trebuie să știți dacă vă bate gândul
Noile descoperiri în medicină dau, de ani buni, persoanelor supraponderale, șansa de a  apela la operații de liposucție, mai exact de extragere a grăsimii excedentare din corp.

Sunt multe persoane care operează la liposucție nu neaparat din necesitate, cât pentru a se baza pe un corp la modă. Azi, corpul ideal constă în talie de viespe, sâni fermi şi frumoşi, fund bombat şi şolduri bine conturate. Se vehiculează chiar anumite dimensiuni în centimetri și sunt destul e tinere care țin cont. Multe femei se întreabă cât costă operaţia de liposucţie, pentru a ști dacă își permit o astfel de intervenție în ideea de a dobândi un aspect fizic „perfect”.

Pe măsură ce procedurile estetice devin  mai accesibile şi tehnologiile cu care se operează mai avansate, cererea pentru reducerea corporală a grăsimii fără prea mult efort şi fără diete extrem de complicate este din ce în ce mai mare. Liposucţia se număra printre cele mai des solicitate intervenţii chirurgicale de către pacienţi din întreaga lume, de ambele sexe şi de toate condiţiile sociale, arată studii în domeniu.

Scopul liposucției

Liposucţia este o procedură estetică al cărui principal scop este îndepărtarea grăsimilor din corpul pacienților de care aceștia nu pot scăpa prin exerciţii fizice sau prin dietă. Liposucţia se poate face mai ales la nivelul abdomenului, al coapselor, feselor, braţelor, spatelui, bărbiei sau fetei. De obicei, arată esteticienii, e însoţită şi de alte intervenţii chirurgicale solicitate, printre care lifting facial sau remodelarea sânilor.

Procedura de liposucţie necesită o pregătire dinainte a pacienţilor, atât la nivel fizic, cât şi mental. Ca şi procedura estetică, aceasta funcţionează în mod corect la persoanele cu o greutate normală şi cu o bună elasticitate a pielii, nu la persoanele obeze. Este de reținut că liposucția nu este în sine o metodă de slăbire.

Liposucţia este determinată de  concentrarea oamenilor pe îmbunătăţirea aspectului lor fizic dar și din necesitatea scăderii în greutate pentru sănătatea pacienţilor. De obicei se recomandă intervenția după ce pacientul a avut o bună perioadă de timp de dietă și sport care s-au dovedit că nu au dat chiar rezultatele scontate.

Cum te pregătești pentru operația de liposucție

Înainte de intervenţie, pacienţii trebuie să se consulte cu chirurgul lor şi să afle mai multe despre: procedura în sine – ce presupune și ce efecte va avea; anestezierea înainte de procedură; opţiunile disponibile (există mai multe tipuri de liposucţie); beneficiile şi riscurile pe care le presupune operaţia în sine; costurile operaţiei.

Legat de costuri, e de reținut că pentru că pentru fiecare pacient în parte se va face un plan personalizat de intervenție în funcţie de zona afectată de grăsime, astfel că o operația nu va costa la fel de la o persoană la alta. Pentru că tehnologia folosită în cazul liposucției este foarte avansată şi în România, pacienţii nu se mai văd nevoiţi să plece în străinătate, pentru că şi aici liposucţia este posibilă la preţuri care, în final, sunt mai reduse decât în străinătate.

Chirurgia estetică ce implică liposucţia nu este decontata de asigurarea de sănătate, de aceea este important ca pacienţii să discute cu chirurgul lor despre costuri, opţiuni de plată, preţul în funcţie de partea de corp aleasă şi de tipul intervenţiei. În România, preţul pentru liposucţie porneşte de la 1. 700 de euro.

Sursa foto: Instagram

Loredana Groza a fugit la căldură! Cu cine se întâlnește vedeta

Recomandarile noastre