Cât vă costă o plimbare la Târgul de Crăciun din București

Cât vă costă o plimbare la Târgul de Crăciun din București
Chiar dacă a fost o zi ploioasă și rece, bucureștenii s-au bucurat ca niște copii pe 20 noiembrie, pentru că s-a dat drumul la Târgul de Crăciun.

Sunt doar două zile de când Târgul de Crăciun a fost inaugurat, iar românii au început să-i calcă pragul în număr din ce în ce mai mare.

Cât vă costă o plimbare la Târgul de Crăciun din București

Chiar dacă românii sunt cocoșați de plata facturilor și grija războiului din Ucraina, încearcă să se bucure de venirea sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun deschis recent în inima Capitalei, în Piața Constituției. Oricine poate veni în acest loc, intrarea este liberă, însă prețurile de la cele 70 de căsuțe de unde puteți alege suveniruri specifice momentului, nu sunt chiar pe buzunarul tuturor.

Un pahar cu vin fiert, de exemplu costă 10 lei, iar o sticlă cu apă în jur de 6 lei. Bunătățile care sfârâie pe grătare îi stârnește pofta oricărui român, dar pentru 100 g de ciolan de porc, de exemplu, veți plăti 15 lei. La care se adaugă și o porție de mămăligă care nu e mai puțin de 10 lei. Cine vrea să se îndulcească găsește la târg de la gogoși umplute cu gem, brânză dulce sau sărată la plăcinte tradiționale, cu prețuri cuprinse între 9-15 lei.

Cât costă o oră pe patinoar

După o masă copioasă, puteți să alegeți să petreceți o oră pe patinoar, pentru care veți scoate 20 de lei, iar dacă vreți să închiriați și patinele, mai puneți încă 20 de lei. Cei care preferă senzațiile tari se pot urca în roata imensă, de unde pot admira târgul în toată splendoarea lui. Și anul acesta copiii pot intra în căsuța lui Moș Crăciun, cea mai dorită atracție.

Târgul de Crăciun e deschis zilnic în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00. Sâmbătă și duminică, puteți vizita târgul de la 10:00 la 23:00. Pe scena amplasată în interiorul târgului vor avea loc concerte de colinde și cântece tradiționale în perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9 – 11 decembrie, 16 – 18 decembrie şi 23 – 26 decembrie 2022.