Ce avere a lăsat în urmă Mihai Șora. Începe scandalul între copii și văduvă pentru bunurile rămase de la tată

Ce avere a lăsat în urmă Mihai Șora. Începe scandalul între copii și văduvă pentru bunurile rămase de la tată
În timp ce prietenii îl plâng pe Mihai Șora, în familie a început scandalul. Va trebui împărțită averea, care se ridică la un milion de euro.

Situația este foarte complicată, pentru că fiul marii personalități a României, Tom Șora, e supărat foc și nu va lăsa lucrurile nerezolvate.

Relația dintre Luiza Palanciuc Șora, soția regretatului academician și copiii filosofului din prima căsătorie e din ce în ce mai tensionată și doar judecătorul poate să rezolve problemele. Vestea decesului acestuia a fost dată de soția lui Șora, dar aceasta nu a spus nimic despre motivul morții.

Mihai Sora si fiul său, Tom Sora

Tom Șora susține că n-a anunțat și a aflat de la sora sa, de aceea s-a rezolvat chiar lângă catafalcul tatălui, când i-a adresat cuvinte grele mamei vitrege. Un gest șocant, ar spune unii, dar Tom susține că din cauza Luizei, Mihai Șora a rupt legătura cu copiii săi. Iar acum se pare că totul se transformă într-un adevărat război, pentru că averea lăsată de filosof se ridică la peste un milion de euro.

Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei

În consecință, sursele spun că vor urma ani întregi în care familia se va război, iar Tom nu se va lăsa până nu va demonstra tuturor că tatăl său a fost constrâns să semneze unele documente.

„Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei. Mihai Șora i le-a lăsat. Tom nu este de acord, bineînțeles, și consideră că mijloacele prin care soția filosofului a obținut acea semnătură nu sunt cele mai ortodoxe. El are de gând să își caute dreptatea în instanță și să demonstreze că tatăl său a fost constrâns să semneze acele documente.

Tom dorește colecția de cărți a tatălui său, jurnalele personale, câteva tablouri și lucruri personale ale părinților. Până acum nu a avut acces la ele, ori la apartamentul tatălui său. Nici măcar nu știe unde și-a dat acesta ultima suflare”, au mărturisit acestea.

Mihai Sora si sotia, Luiza

Ce s-a întâmplat între Mihai Șora și fiica sa, Sanda

Tot sursele spun că în urmă cu câțiva ani, fiica filosofului, Sanda, s-a îmbolnăvit foarte rău și și-a dorit să vorbească cu tatăl său pentru ultima dată, crezând că zilele îi sunt numărate. Doar că acest lucru nu ar fi fost posibil, pentru că la mijloc ar fi fost tot soția Luiza. “Familia a încercat să ia legătura cu Mihai Șora, dar a fost inutil. Luiza spunea doar că soțul ei nu poate suferi emoții puternice.

Au trecut aproape zece ani de atunci, iar Sanda nu a mai apucat să vorbească vreodată cu tatăl său. Se va stinge curând cu acest of, că nu va mai auzi vreodată vocea bărbatului pe care l-a iubit cel mai mult, propriul tată”, susțin sursele. Înainte de a fi căsătorit cu poeta Luiza Palanciuc, Mihai Șora a avut-o ca parteneră de viață pe Mariana, femeia care i-a dăruit trei copii, Alexandra, Andrei și Tom, toți stabiliți în Germania.

Recomandarile noastre