După moartea reginei Elisabeta a II-a, câinii ei corgi, mult iubiții ei câini, au ajuns în grija prințului Andrew și a familiei acestuia. Divorțat de decenii de fosta sa nevastă, prințul Andrew și Sarah Ferguson trăiesc în aceeași casă, un palat cu 30 de camere, Royal Lodge din Windsor. Fosta noră a reginei, ducesa Sarah Ferguson dezvăluie că spiritul Reginei Elisabeta este simțit adesea de câinii săi. Cățeii corgi ai reginei Elisabeta nu s-au despărțit definitiv de fosta lor stăpână, dacă e să ne luăm după spusele lui Ferguson.
Povești cu fantome la Windsor Lodge: câinii comunică și azi cu regina lor
Sarah Ferguson i-a adoptat pe ultimii câini ai Elisabetei, Sandy și Muick. În general, spune aceasta. Dar uneori îi dau fiori de groază pe șira spinării. Mama Prințeselor Beatrice și Eugenie a făcut dezvăluiri tulburătoare Revistei People în legătură cu câinii Reginei Elisabeta și cum este viața în compania acestora. Ducesa și Prințul Andrew sunt mari iubitori de animale și de aceea s-au oferit să îi preia pe Sandy și Muick. Fergie s-a pozat pe contul său de Instagram alături de adorabilii câini corgi.
Se pare că legătura lor cu răposata suverană transcende lumile și timpul. Sarah Ferguson crede cu tărie că spiritul Reginei Elisabeta vine adesea la câini, iar aceștia îl simt și reacționează. Ducesa de York spune că au momente când latră specific și fără motiv. Exact atunci crede ea că sunt vizitați de spiritul fostei regine care a domnit pe Tronul Marii Britanii 70 de ani.
Sarah Ferguson dezvăluie că este foarte atașată de căței, că îi iubește și că-și face griji pentru ei ori de câte opri aceștia pleacă să fugărească veverițe. Ducesa de York mai spune despre Sandy și Muick că sunt foarte amuzanți.
Cine sunt Sandy și Muick și cum au primit aceste nume
Sandy și Muick s-au alăturat celor cinci Norfolk terrier ai lui Andrew și Fergie în casa pe care o împart, Royal Lodge din Windsor. La începutul anului 2021, regina a primit acești câini cadou chiar de la fiul ei, prințul Andrew, simpaticele animale reușind s-o distreze în timp ce soțul ei, prințul Philip era în spital.
View this post on Instagram
Regina l-a numit pe unul din corgi Fergus, după unchiul ei care a fost ucis în luptă în timpul Primului Război Mondial, iar pe corgi Muick, după Loch Muick de pe domeniul Balmoral. Majestatea Sa a fost devastată când Fergus, în vârstă de numai cinci luni, a murit la doar câteva săptămâni după decesul lui Philip.
Atunci, Andrew și fiicele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie, i-au făcut cadou reginei un alt cățeluș corgi, cu ocazia celei de-a 95-a aniversări. Acest micuț jucăuș a fost numit Sandy. Angela Kelly, garderobiera reginei, susține că patrupedele au fost o sursă constantă de bucurie pentru monarh.
De ce se numesc corgi „caii de luptă ai zânelor”
Câinii corgi au picioare scurte şi urechi ascuţite. Se spune că sunt printre cei mai docili câini de statură mică. Așa au ajuns una dintre cele mai populare rase de câini de pe glob. Înălțimea până la umeri este de doar 25 – 30 de centimetri iar un adult poate avea o greutate de până la 13 kilograme. Personalitatea unui corgi e cea a unui câine de talie mare „înghesuit într-un ambalaj mic”. Își iubește stăpânii, este pregătit să îi protejeze mereu. În ciuda picioarelor scurte, e foarte agil.
spirit
Multe legende asociază această rasă de câini cu zânele. O legendă spune povestea a doi copii ce alergau prin pădure. Ei s-au trezit în mijlocul unei înmormântări magice. Zânele prezente le-au oferit micuților doi pui de corgi pe care copiii i-au dus acasă. O altă poveste ne spune că micuții corgi sunt chiar caii de luptă a zânelor, ei având o zonă aspră pe spate, asemănătoare cu o șa.
Regina Elisabeta a II-a a primit primul ei câine corgi, Susancând a împlinit 18 ani, în 1944. Popularitatea rasei a crescut atunci cu 56%, a anunţat Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook