Ce nu știați despre Basic Instinct. Scena cu picioarele de la interogatoriu are un secret

Ce nu știați despre Basic Instinct. Scena cu picioarele de la interogatoriu are un secret
Basic Instinct și-a câștigat și menținut cu siguranță celebritatea. Catherine Tramell, romanciera cu tendințe ucigașe și Nick Curran, detectivul care s-a îndrăgostit de ea, au cucerit audiențele din întreaga lume. Iată ce nu știați despre Basic Instinct. Printre altele, personajele sunt bazate pe realitate.

Basic Instinct a fost lansat în anul 1992.  Regizat de Paul Verhoeven și scris de Joe Eszterhas a încasat 352.927.224 dolari în întreaga lume, față de un buget de 49 de milioane de dolari. Personajele principale, jucate de Sharon Stone și Michael Douglas au fost construite cu atenție și erau complexe. Cea mai faimoasă scenă din film a rămas, fără doar și poate, cea cu interogatoriul, în care Sharon Stone nu poartă lenjerie intimă. Iată ce nu știați despre thriller-ul Basic Instinct. 

Ce nu știați despre Basic Instinct. Catherine și Nick erau bazați pe persoane reale 


Înainte de a deveni scenarist multimilionar, Eszterhas a fost reporter pentru un ziar din Cleveland. „Am întâlnit un polițist căruia i-a plăcut prea mult acțiunea”, a spus Eszterhas pentru Nerve. „A fost mereu în mijlocul împușcăturilor. Era un polițist grozav până la un punct, dar pe partea cealaltă îi plăcea prea mult. Asta face Nick Curran în Basic Instinct. După cum spune Catherine în film, s-a apropiat prea mult de flacără. El a iubit flacăra.” 

Tramell este inspirată de asemenea de la o persoană pe care Eszterhas o cunoștea în Ohio. De data aceasta dansatoare go-go în Dayton. Într-o noapte a luat-o pe dansatoare și a dus-o în camera lui de hotel. „A întins mâna în poșetă și a scos un pistol de calibru 22 și l-a ațintit spre mine”, a spus el pentru Nerve. „Mi-a spus: Dă-mi un motiv pentru care nu ar trebui să apăs pe trăgaci. Am spus Nu am făcut nimic ca să te rănesc. Ai vrut să vii aici și, din câte știu, ți-a plăcut ceea ce tocmai am făcut. Și ea a spus: Dar toți băieții au vrut să o facă cu mine și m-am săturat de asta”, a povestit scenaristul. 

Scena cuțitului pentru gheață i-a provocat coșmaruri lui Sharon Stone 

Într-un interviu din 1992, Stone a dezvăluit că nu o deranjează scenele de sex, în schimb violența da. ”L-am pus pe cel mai bun prieten al meu să stea lângă pat în timp ce jucam scena – doar să stea acolo lângă cameră, spunându-mi glume”, a spus ea. „Dumnezeule! Aveau acolo un paramedic cu o mască de oxigen, pentru că începusem să simt că am să leșin ”, a mărturisit Sharon Stone. 

Faimoasa scenă a interogatoriului cu picioarele lui Sharon nu era în scenariu 

Ce nu știați despre Basic Instinct

Cea mai faimoasă scenă din Basic Instinct este, fără îndoială, scena interogatoriului, unde Stone își încrucișează picioarele. Dar Eszterhas nu a scris-o. Scena a fost parodiată de multe ori de-a lungul ultimilor zeci de ani, inclusiv în 2015 cu Michael Douglas la emisiunea lui James Corden. ”Paul Verhoeven (n.r. regizorul) a decis că scena va fi mai distractivă dacă Sharon nu va purta lenjerie intimă în acea zi”, a scris Eszterhas în memoriile sale din 2005. ”Cu alte cuvinte, cel mai faimos moment din filmele mele a fost cel al lui Paul Verhoeven”, a mărturisit scenaristul, amuzat. 

Sharon Stone nu se simțea confortabil în preajma lui Michael Douglas 

Stone a declarat că ea nu se simțea în largul ei, dar a funcționat pentru film. ”Cred că un astfel de disconfort se pretează acestui tip de film”, a spus ea. ”Tensiunea este bună. Practic nu am ajuns să-l cunosc pe Michael. Era ceva despre misterul necunoașterii reciproce care se potrivea perfect cu situația. Este ciudat, pentru că acum am această legătură foarte intimă cu un străin „. În ciuda acestui fapt, Stone a catalogat experiența drept ”primordială”. ”Dacă cineva ar crede în karma, aș spune că există un cerc karmic încă neîmplinit între noi doi. Energia noastră împreună a fost puternică. Încă nu este confortabil pentru mine, dar cred că a funcționat foarte bine pentru munca noastră împreună” , a încheiat actrița. 

Foto: Facebook