Ce produse de îngrijire sunt potrivite în funcție de vârstă

Ce produse de îngrijire sunt potrivite în funcție de vârstă
Pentru a avea tenul ferm și a ține departe ridurile pe termen lung, fiecare femeie trebuie să știe ce produse de îngrijire a pielii să folosească în funcție de vârstă pe care o are.

Pielea tânără are nevoie de anumite ingrediente, în timp ce pielea matură necesită o atenție specială, de aceea e important să știi ce produse de îngrijire sunt potrivite în funcție de vârstă. Iată câteva recomandări.

Între 20 și 30 de ani

Esențiale pentru îngrijirea tenului când ai între 20 și 30 de ani sunt crema cu protecție solară și cu antioxidanți. Expunerea la soare, mult mai frecvența în această perioada a vieții, riscă să-ți distrugă elastina din epiderma, accelerând procesul de îmbătrânire.

Pe ten trebuie aplicată întotdeauna, indiferent de culoarea pielii, o cremă cu factor de protecție de cel puțin 30, dar și o crema sau un ser bogat în antioxidanți pentru a lupta împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurător, scrie Doctorul Zilei. Produsele pe baza de niacinamide, compus care conține acid nicotinic și vitamina B3, mențin pigmentarea pielii și previn pierderea elasticității.

Ce produse de îngrijire sunt potrivite în funcție de vârstă

Și acidul glicolic și cel salicilic ar trebui să facă parte din rutină de îngrijire zilnică a pielii, pentru îndepărtarea celulelor moarte, dar și pentru tratarea eventualelor probleme de acnee. Cum îți „crești” tenul la 20 de ani, așa-l vei avea tot restul vieții.

Între 30 și 40 de ani

Odată depășită vârstă de 30 de ani, sunt recomandate cremele cu retinol. Substanță nu doar că este un antioxidant mai puternic, dar este un agent bun împotriva decolorării tenului, a ridurilor, a acneei. Retinolul crește producție de colagen a tenului, păstrând astfel elasticitatea pielii, în ciuda înaintării în vârstă.

Și produsele exfoliante sunt recomandate în această perioada. Îndepărtarea celulelor moarte ajută la accelerarea ritmului de regenerare a pielii. Peptidele sunt un alt ingredient care trebuie să existe în produsele de îngrijire a tenului la femeile trecute de 30 de ani. Și cremele cu colagen sunt bune, un produs cu colagen și peptide fiind chiar recomandat. În timp ce colagenul este eficient în diminuarea liniilor fine și a ridurilor, peptidele previn apariția altora.

După 40 de ani

Cremele cu substanțe de regenerare sunt recomandate femeilor trecute de 40 de ani. Acestea sunt create cu scopul de a repara ADN-ul. De asemenea, contribuie la sinteza proteinelor și au rolul de a crește producția de colagen la nivelul epidermei.

Sursa foto: Pixabay

Fosta soția a Prințului Andrew prezice ce fel de mamă va fi fiica ei, prințesa Eugenie

Recomandarile noastre