Ce sărbătorește Rontzi, nepoata lui Mircea Badea

Ce sărbătorește Rontzi, nepoata lui Mircea Badea
Este sărbătoare astăzi, în familia simpaticului Mircea Badea. Nepoata lui, Ana, pe care el a alintat-o Rontzi, de când era o bebelușă, este stângace și are motiv de sărbătoare azi.

Pe 13 august, în fiecare an, este Ziua Internațională a Stângacilor! O mulțime de personalități și vedete au motive azi de sărbătoare, dar și Ana, nepoata lui Mircea Badea, realizatorul emisiunii ”În gura presei”, de la Antena 3.

Ce sărbătorește Rontzi, nepoata lui Mircea Badea

Unele teorii susțin că pesoanele stângace au o problemă genetică, altele că ar fi determinată de factori externi și nu de genele moștenite de la părinți. În trecut stigmatizaţi, stângacii reprezintă aproape 15% din populația mondială. Se estimează că proporţia este în continuă creștere.

”Left Handers Day” a fost marcată prima dată, în 1976, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.

În această zi, se organizează competiții sportive între dreptaci și stângaci, demonstrații ale abilităților sportive și artistice ale stângacilor, precum și evenimente unde dreptacii sunt îndemnați să încerce să folosească unelte și echipamente proiectate pentru mâna stângă, pentru a înțelege cum este să trăiești într-o lume proiectată pentru cealaltă mână.

Personalități care folosesc mâna stângă

De-a lungul secolelor, cei care scriau cu mâna stângă erau considerați „ciudați”, în timp ce ei se credeau speciali. Nepoata lui Mircea Badea a devenit cunoscută după ce celebrul său unchi a tot vorbi despre ea de când era mică, alintând-o Rontzi. Bebelușa este acum o domnișoară și, deși este stângace, a obținut numeroase premii la olimpiade școlare, dar și la dansuri.

Printre cei mai cunoscuți stângaci se numără Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Charlie Chaplin, Ashley Tisdale, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Robert DeNiro, Martina Navratilova, Wolfgang Amadeus Mozart, Morgan Freeman, Tom Cruise, Amitabh Bachchan, Adam Brody, Steve Forbes, Lady Gaga, Bill Gates, Oprah Winfrey, Phil Collins, Paul McCartney, Hugh Jackman, Lisa Kudrow, Ricky Martin, Linkin Park, Nicole Kidman, Demi Moore, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Bill Clinton, Justin Bieber și Barack Obama.

Cine sunt părinții lui Ronzi, nepoata lui Mircea Badea

Naty Badea este profesoară de limba italiană și producător tv. Sora lui Mircea Badea a scris două volume de poezie și un roman, care s-au vândut ca pâinea caldă.

Ziaristul Ciprian Chirvasiu a încetat din viață pe 13 iulie 2018, la doar 54 de ani. Fusese căsătorit cu Naty Badea și este tatăl lui Rontzi.

”Mi-e foarte greu să scriu despre Ciprian. Ciprian Chirvasiu, poetul nostru ziarist, unul dintre cei mai buni colegi si prieteni pe care i-am avut din 1990 încoace, când ne-am întâlnit în redacția de la Tineretul liber. Doamneee, ce reportaje scria omul ăsta! Și cum și-a marcat el destinul cu primul volum de versuri, ”Profesorul de limbă moartă”, pe care l-am publicat, parțial, înainte de apariția cărții, în revista Student Party…pentru curaj! Apoi, anii nebuni de la Evenimentul zilei, când am făcut o echipă pe cinste…

Am fost ca frații. Ne-am sprijinit, ne-am bucurat si am suferit in problemele vietii, am lucrat ani de zile împreună aplecați la câte un ziar, am școlit tineri, ne-am pus vietile pe tavă când ajungeam la un hop sinistru, ne-am certat, ne-am împăcat… Doamneee, ce l-am mai certat pentru căderile lui, când se încăpățâna să nu iasă din prăpastie!!! Și ce rău îmi pare acum, când văd că timpul lui a fost atât de scurt… 54 de ani, din care ultimii 13-14 plini de frământări, deziluzii și neîmpliniri. Iar azi, 13 iulie 2018, Ciprian a pus un punct gros, de final, poemului din sufletul lui.”, a scris Simona Ionescu, redactorul șef evz.ro, la aflarea veștii.

Dieta recomandată de Carmen Brumă. Slăbești 4 kilograme în doar 6 zile