Ce se întâmplă cu regina consort în timpul încoronării Regelui Charles al III-lea. Data a fost stabilită

Ce se întâmplă cu regina consort în timpul încoronării Regelui Charles al III-lea. Data a fost stabilită
Încoronarea noului rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, va avea loc în luna mai.  Slujba va avea loc în Westminster Abbey, acolo unde au avut loc încoronări în ultimii 900 de ani și unde a fost încoronată și Elisabeta a II-a, mama actualului rege.

Regele Charles al III-lea devine astfel cea mai în vârstă persoană care a fost încoronată din toată istoria Marii Britanii. Palatul Buckingham a anunțat că încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc anul viitor, sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey din Londra, iar ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Deși regele a urcat pe tron ​​când regina a murit, ceremonia de încoronare marchează învestirea oficială a puterii regale a unui monarh. Charles al III-lea va fi uns cu ulei sfânt, binecuvântat și sfințit de arhiepiscop. El va fi încoronat cu coroana Sfântului Eduard. În timpul ceremoniei, Camilla va fi și ea unsă cu mir și încoronată.

Se anunță o încoronare modestă pentru regele Charles al III-lea

Palatul a spus că ceremonia va „reflecta rolul monarhului de astăzi și va privi spre viitor”, rămânând în același timp „înrădăcinată în tradiții și spectacol de lungă durată”. Încă nu a fost confirmat dacă va exista o zi liberă națională, pentru a marca ziua, deși faptul că data încoronării cade într-un weekend ar putea sugera că acest lucru este puțin probabil.

La încoronare, regele Charles al III-lea va purta coroana Sfântului Eduard, spre sfârșitul ceremoniei. Este aceeași coroană care a fost purtată și de regina la încoronarea ei în 1953. Aceasta e păstrată în Turnul Londrei.

Regele va fi încoronat alături de soția sa, Camilla, Regina Consort. Se crede că încoronarea va fi mai modestă și mai scurtă decât ceremoniile anterioare, unii sugerând că va dura o oră, anunță Sky News. Spre comparație, încoronarea reginei Elisabeta a II-a, la 2 iunie 1953 a durat trei ore, și s-a săvârșit în fața unei congregații de 8.000 de demnitari. Evenimentul a fost transmis în direct la televizor, atrăgând audiențe record din întreaga lume.

Sursa foto: Instagram