Ce spun experții și psihologii despre „găsirea jumătății”. Tu ai găsit-o pe a ta?

Ce spun experții și psihologii despre „găsirea jumătății”. Tu ai găsit-o pe a ta?
Probabil că nu există niciun subiect care să fi captivat oamenii de-a lungul secolelor mai mult decât iubirea. Am trimis un om pe Lună, am spart viteza sunetului și am cartografiat genomul uman, dar dragostea rămâne un mister complet. Știința nu a putut să o explice. Matematica nu o poate prezice. Poeții încă se luptă cu cuvinte adecvate pentru a o descrie.

Poate că a fost acum mai bine de două milenii, dar cuvintele lui Platon răsună a pur adevăr: „Fiecare inimă cântă o melodie, incompletă”. Cu toții căutăm dragoste. Cu toții căutăm iubirea adevărată. Momentul în care găsești ceea ce ai căutat, poate fi extrem de intimidant, potrivit psihologului Dr. Mark Borg Jr. 

„Oricât de mult ai fi căutat, atunci când îți întâlnești în sfârșit jumătatea, te sperie. Însemnând că, deoarece este atât de copleșitor din punct de vedere psihologic și emoțional să obținem ceea ce am crezut întotdeauna că am vrut, tinde să introducă o cantitate imensă de anxietate și nesiguranță”, a spus el.

Dacă îți este teamă că ai întâlnit „persoana ta”, nu te panica

„Este atât de înfricoșător să avem inimile atât de complet pe linie încât mintea noastră uneori (deseori) ne protejează prin tehnica ambivalentă”, a explicat Borg.

Unele suflete se întrupează ca două ființe separate, spunea Smith-Leonardini. Un singur suflet s-a împărțit în două corpuri. Când aceste suflete – aceste flăcări gemene – se reunesc, se întâmplă ceva măreț. 

Începutul este plin de obstacole

Atunci când îți găsești flacăra geamănă, la început nu este deloc ușor. Uneori, flăcările gemene nu se recunosc reciproc imediat, dar odată ce își recunosc legătura, există un sentiment de siguranță, completitudine și unitate de neegalat cu orice altă relație. Se simt ca acasă și complet în largul lor.

În Simpozion, Platon a descris conexiunea intensă, inexplicabilă, caracteristică acestui tip de legătură sufletească. El a spus: „… și când unul dintre ei se întâlnește cu cealaltă jumătate, cu jumătatea reală a lui însuși, indiferent dacă este un iubitor de tinerețe sau un alt iubitor, perechea se pierde într-o uimire de dragoste, prietenie și intimitate și una nu va fi în afara vederii celuilalt, aș putea spune, nici măcar pentru o clipă”.

Flăcările gemene sunt adevărate cupluri puternice. Viețile lor pot fi publice, pot face schimbări prin celebritatea lor sau prin crearea unor organizații. Sau se pot ocupa în liniște de alte activități. Cu toate acestea aleg să lucreze, flăcările gemene sunt aliniate în misiunea lor și angajate în ceva mai mare decât ele.

S-a demonstrat „științific”: Lidia Buble nu pricepe decât textele melodiilor ei!