Ce trebuie să faceți ca să trăiți 100 de ani. Luați exemplu de la Regina Angliei

Ce trebuie să faceți ca să trăiți 100 de ani. Luați exemplu de la Regina Angliei
Regina Angliei, Elisabeta II este cel mai longeviv șef de stat în viață și primul monarh care ajunge să celebreze un Jubileu de Platină. Momentul aniversar va fi marcat cu evenimente, pe întreg parcursul anului.

Dacă vreți să ajungeți să trăiți 100 de ani, cel mai simplu este să luați exemplu de la Regina Angliei. Cercetători în domeniul sănătății, citați de Woman & Home, susțin că longevitatea acesteia ar fi rezultatul direct al somnului excelent și al practicării de activități fizice, dar și al unei vieți cât se poate de organizate.

Regina Elisabeta II are acum 95 de ani și e suverană de șapte decenii. Practic, toată viața ei ea a respectat un regim strict de viață. Majestatea Sa se retrage la somn de obicei pe la ora 23:00, și doarme, garantat, 8,5 ore. După așa un somn odihnitor e pregătiră în fiecare dimineață să conducă regatul.

Regina Elisabeta II a dormit mereu singură

Cercetările au arătat că lipsa unui somn adecvat poate duce în timp la o durată mai scurtă de viață. Practic, persoanele care dorm în medie cinci ore sau mai puțin prezintă un risc mai ridicat de deces.

Se spune că Regina obișnuiește să aibă o sticlă cu apă caldă în așternut, care o ajută să își relaxeze mușchii tensionați.  Dar,  cel mai important detaliu legat de somnul Reginei, e faptul că a dormit mereu singură. A făcut-o chiar și atunci când soțul ei, prințul Philip trăia.

„În Anglia, clasa superioară a avut întotdeauna dormitoare separate”, a explicat în 2011 verișoara Reginei, Lady Pamela Hicks. „Nu vrei să fii deranjată dacă sforăie cineva sau dă din picioare. Dar uneori e plăcut să împarți camera cu altcineva. E plăcut să poți alege”, a mai punctat aceasta.

Băutură cu măsură și multe activități fizice

În plus, pentru un somn odihnitor garantat, Regina Elisabeta II avea grijă să nu facă excese bahice. Potrivit somelierului regal, aceasta bea un pahar de vin la masă. Seara, obișnuia să savureze un martini. Anul trecut, după ce suverana a ajuns la spital, epuizată, medicii i-au recomandat să nu mai consume.

Regina are, de asemenea, o rutină în activitatea fizică. Ea obișnuiește să practice plimbări regulate pe terenurile de la Windsor Castle sau Buckingham Palace, fie singură, fie în compania cățeilor ei corgi. Este și amatoare de călărie, activitate care poate arde 400 de calorii pe oră.