Regina e tristă. Avea o singură plăcere și până și asta i-a fost interzisă. Secretul ei stă acum încuiat în cabinetul de băuturi

Regina e tristă. Avea o singură plăcere și până și asta i-a fost interzisă. Secretul ei stă acum încuiat în cabinetul de băuturi
Ajunsă la venerabila vârstă de 95 de ani, regina Elisabeta a Marii Britanii are bucurii simple. De-a lungul vieții acestea s-au transformat în tabieturi la care, de zeci de ani nu a fost dispusă să renunțe niciodată.

Zilele acestea Regina Elisabeta II este foarte tristă. Inevitabilul s-au întâmplat, iar marea ei plăcere zilnică i-am fost interzisă. Articolele de presă de de luna trecută sugerau că monarhul a renunțat la Martini-ul ei zilnic, dar misterul a înconjurat motivele ei pentru a reduce consumul de alcool.

Acum somelierul regal Demetri Walters a dezvăluit ce s-a întâmplat: „Este rău pentru articulațiile ei și nu poate bea prea mult când are toate aceste îndatoriri regale – nu este o slujbă în care să poți să bei”. Cu toate acestea, Walters spune că regina, în vârstă de 95 de ani, nu a renunțat complet la alcool, în ciuda problemelor de sănătate cu care a ajuns să se confrunte.

Regina, obligată de medici „să o lase mai moale cu alcoolul”

Ea continuă să savureze un pahar de vin la masă. Iar somelierul regal are o treabă foarte grea, pentru că ea este mult mai selectivă în privința vinului. „Aleg pentru regina, dar este destul de exigentă, pentru că nu bea mult vin în acest moment”.

Walters a lucrat pentru furnizorul regal de vin Berry Bros, iar acum este un consilier independent pentru clienți, inclusiv pentru Casa Regală. Când nu sfătuiește familia regală cu privire la asocierile de vinuri, el lucrează cu bucătari cu stele Michelin la meniurile lor, inclusiv cu Michel Roux Jr., notează Daily Mail.

Prințul Philip avea idei fixe cu privire la alcool

Una dintre evoluțiile neobișnuite din cariera sa a fost să devină „somelier de bere” pentru Prințul Philip, care avea propriile sale opinii cu privire la chestiuni medicale legate de alcool. „A avut ideea că nu poate bea vin pentru că i-ar face prea rău la bătrânețe, așa că, în mod foarte neobișnuit, a trebuit să acționez ca somelier de bere pentru el, explică Walters. N-am îndrăznit să-i spun că berea este și mai rea pentru sănătate decât vinul”.

Regina prefera băutura lui James Bond înainte de culcare

Regina Elisabeta II nu doar că iubește anumite tipuri de alcool, dar le și produce, pe domeniile sale. Ea are în portofoliu mai multe tipuri de gin, dar și bere artizanală. Băuturile produse de regină se vând oficial.

Se știa că regina se bucură de câteva băuturi zilnic, inclusiv un gin și un pahar de Dubonnet înainte de prânz, un pahar de vin dulce german la masa ei de seară și un Martini înainte de culcare. Aceasta era rutina ei timp de decade. Reginei îi place atât de mult Dubonnetul, încât luna trecută i-a acordat băuturii recunoașterea regală. De altfel, cocktailul preferat al Reginei Elisabeta II a Marii Britanii conține o parte de gin și două părți de Dubonnet.

Sursa foto: Instagram