Ce trebuie să faceți când orașul intră în Scenariul Roșu. București este în situația asta

Ce trebuie să faceți când orașul intră în Scenariul Roșu. București este în situația asta
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Din acest moment, nimic nu va mai fi la fel. Accesul în diverse locuri se va face doar cu certificatul verde.

Autoritățile au anunțat că Bucureștiul este de astăzi în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,3 la mia de locuitori.

Ce trebuie să faceți când orașul intră în Scenariul Roșu. București este în situația asta

Capitala s-a alăturat județelor Timiș, Satu Mare și Ilfov și a intrat astăzi în scenariul roșu, rata de infectare fiind astăzi de 3,3 la mia de locuitori. Din acest moment, accesul la mai multe activități se va face doar în baza certificatului verde. Potrivit noilor norme în vigoare, fără acest certificat verde nu veți putea intra în restaurante, cafenele, concerte, spectacole, piscine și nici la evenimente publice și private.

Care sunt regulile

Va trebui să fie prezentat un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Această regulă nu se aplică însă în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Competițiile sportive se vor desfășura în spații închise sau deschise cu 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Se va purta masca de protecție și se va asigura o distanță de un metru.

În cazul cinematografelor, sălilor de spectacol sau concerte va fi ocupat 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Nuntă și botez cu 200 de persoane

Cât privește nunțile și botezurile, vor putea participa doar 200 de persoane și va fi asigurată o suprafață de 2 mp pentru fiecare persoană.

Se acceptă participarea a maxim 200 de persoane în cazul organizării de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, iar în cazul conferințelor pot veni doar 150 de persoane în interior.

Cât privește mitingurile și demonstrațiile, organizarea este permisă cu maxim 100 de participanți.

Barurile și cluburile vor funcționa în intervalul orar 5.00-2.00

În cluburi, discoteci, baruri nu se va depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Acestea vor funcționa în intervalul orar 5,00 – 2,00;

Sursă foto: kanal d