Simona Ionescu / Redactor Șef

Scenariu cumplit: COVID ar putea ucide 12% din populația României într-un an.

Scenariu cumplit: COVID ar putea ucide 12% din populația României într-un an.
Numărul morţilor cu COVID-19 creşte îngrijorător, ca şi cel al celor internaţi la ATI. Raed Arafat a prezentat un scenariu cumplit: COVID-19 ar putea ucide 12% din populația României într-un an.

Pandemia de COVID-19 nu dă semne că ar putea să facă mai puţine victime în ţara noastră, ba, dimpotrivă, numărul morţilor creşte de la o zi la alta.

Scenariu cumplit: COVID-19 ar putea ucide 12% din populația României

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a prezentat un scenariu posibil pentru următoarea perioadă, scrie evz.ro.

Conform unor estimări a evoluției pandemiei de coronavirus în România, specialiștii au anunțat că, în acest ritm al înmulțirii cazurilor, țara noastră ar putea să înregistreze aproximativ 2.800 de îmbolnăviri zilnic și peste 70 de decese. Pus în fața acestor estimări, făcute de specialiștii în sănătate, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), la B1 TV.

„Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat dacă nu se iau măsuri. Noi, clar, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor de distanțare și a măsurilor precum portul măștii, portul măștii în anumite zone, în aer liber, reducerea programelor în zonele de distracție sau unde există un contact mai intens între oameni de la o anumită oră. Acestea sunt măsuri care, dacă urmărim țările europene, România nu e singura care le ia. Indiferent cât s-a încercat să se bată joc chiar de măsurile care se iau, totuși măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări”, a spus Raed Arafat la B1 TV.

Raed Arafat: “Nu porți mască, e libertatea ta. Dar, nu mă infecta pe mine”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, este supărat pe cei care au luat în derâdere măsurile de protecție și le-au nesocotit. „Sunt personaje care vin și îți spun «libertatea este mai presus decât viața». Stai un pic! Libertatea ta! Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez. Se bate joc de măsurile care sunt preventive, care ajută populația să limiteze răspândirea virusului și care ne ajută să reducem impactul pe terapie intensivă, și se confundă cu așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește. Această libertate absolută înseamnă că acest individ, la un moment, va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta”, a mai declarat Raed Arafat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre