Ce trebuie să știe părinții de copii sub un an dacă vor să îi ducă la mare

Ce trebuie să știe părinții de copii sub un an dacă vor să îi ducă la mare
După ce devin părinți, mulți tineri au dileme legate de plecarea în vacanță. E OK sau nu să plece în vacanță cu copilul care nu a împlinit încă un an?

Părinții vor să știe dacă e sigur și în regulă să plece în vacanța de vară cu copilul care a venit pe lume în urmă cu mai puțin de un an. E micuț, încă nu merge singur, are nevoie de grijă și are nevoi speciale. Ar fi mai bine să rămână peste vară acasă? Sau ce să facă? Ar fi în regulă să îl ducă pe copil la mare?

Lista întrebărilor poate continua la nesfârșit. Numai cine nu este părinte nu știe câte griji apar odată cu venirea pe lume a unui copil.

Sfaturile medicului: puteți duce copilul la mare

Dr. Egri Eduard, medic specialist în medicina de familie, a decis să răspundă sumedeniei de întrebări de acest fel care îi vin în timpul serviciului. El a scris o postare pe pagina sa de Facebook, astfel ca un număr mare de părinți să afle cum e mai bine să procedeze pe timpul vacanței de vară dacă au copii sub vârsta de un an.

„Tot mai mulți părinți mă întreabă dacă pot merge cu cei mai mici de un an la mare. Răspunsul meu este simplu. Binențeles că puteți merge pentru că și acolo se nasc și trăiesc copii dar:
– evitați hotelurile sau resorturile foarte aglomerate, încercați să vă cazați într-un apartament sau într-o vilă dotată cu bucătărie proprie pentru prepararea mesei sugarului,
– evitați plajele foarte aglomerate și expunerea la soare a sugarului, găsiți locuri liniștite, umbroase și cu posibilitatea de răcorire sau adăpostire în caz de caniculă sau furtuni la nevoie (ex. local cu aer condiționat),
– evitați să călătoriți zilnic drumuri lungi pentru a vizita diferite obiective turistice, încercați să petreceți un concediu liniștit, centrat pe nevoile pruncului,
– interesați-vă ca în apropiere să aveți acces la servicii medicale pediatrice,
crema de soare și pălăria să nu lipsească din bagaj,
– conduceți prudent cu copilul asigurat, iar alăptarea sau alimentația cu biberonul să nu se facă în mers”, transmite medicul.

Sursa foto: Pixabay