Cea mai bună veste pentru iubitorii de înghețată. Va ieși pe piață produsul care calmează tusea. Invenția e românească

Cea mai bună veste pentru iubitorii de înghețată. Va ieși pe piață produsul care calmează tusea. Invenția e românească
Dacă până acum părinții erau speriați că cei mici vor tuși și se vor îmbolnăvi dacă vor mânca înghețată, situația s-a schimbat.

Înghețata va deveni curând unul dintre cele mai bune remedii împotriva tusei. Când va ieși pe piață.

Cea mai bună veste pentru iubitorii de înghețată. Va ieși pe piață produsul care calmează tusea. Invenția e românească

Cei mai buni cercetători de la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi au făcut o invenție cu adevărat extraordinară. E vorba de înghețata care calmează tusea și are rolul de a liniști întregul organism. Aceasta nu are stabilizator, conservant sau colorat, ci este realizată doar pe bază de lapte și ou. Produsul ar putea să fie lansat cât mai repede pe piață, iar prețul este unul pentru toate buzunarele: 6 lei per cupă.

„Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu îşi piardă caracteristicile”

„Vorbim despre o îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată.

Aroma se va elibera treptat şi va lăsă un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore poate după consum. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei”, a declarat Isabela Anghel, inovatoarea produsului, potrivit Monitorul de Galaţi.

Ceaiul care scade tensiunea arterială

Și tot la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a mai făcut o invenție deosebită. Este vorba de un ceai fermentat, care scade tensiunea arterială și stopează tusea. „Prezint Kombucha sau ceaiul fermentat. Avem pregătite două mostre, un Kombucha aromatizat cu mentă marocană şi unul cu fructe de aronia.

Inovaţia constă în găsirea unui procedeu de realizare a acestei băuturi fermentare care să poată fi consumată cât mai rapid, deci să ajungă la consumator cât mai repede, astfel încât toate calităţile acestei băuturi să poate să îşi facă efectul. Are o concentraţie de alcool de sub 0,1 la sută, deci nu vom recomanda această băutură celor sub 14 ani.

Fiind o băutură vie, întrucât înăuntru sunt bacterii şi drojdii, cu cât stă mai mult, ele evoluează. Atunci recomandarea noastră este că ar trebuie consumat într-un termen de maximum o săptămână, cu condiţia să fie păstrat la frigider, pentru a nu fermenta”, a declarat Mihail Balaban.