Înghețată de banane făcută în casă. E cea mai ușor de preparat

Înghețată de banane făcută în casă. E cea mai ușor de preparat
Primăvara își intră încet încet în drepturi, deja e tot mai plăcut să stăm afară la terasă, iar înghețata își va face din nou intrarea în meniul nostru zilnic.

Până atunci vă invităm să testați această înghețată de banane, preparată foarte simplu în casă, realizată din ingrediente naturale și la îndemână, o rețetă pe care o puteți prepara extrem de repede. Practic tot ce aveți nevoie sunt bananele, frișca și niște lapte condensat. Învățați, în continuare, cum se prepară alți această rețetă de înghețată de casă ultrarapidă, cu banane, și deosebit de gustoasă.

Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu banane

două banane mari,

200 mililitri frișcă nebătută,

100 mililitri lapte condensat,

50 g chipsuri de ciocolată,

ciocolată cu lapte sau amară pentru topping

Mod de preparare

Începeți prin a curățat bananele de coajă. (Dacă aveți plante de apartament păstrați coaja pentru a o folosi ca îngrășământ în pământul ghivecelor.) Pasați bananele cu ajutorul unei furculițe după care amestecați frișca cu ajutorul unui mixer de bucătărie. Integrați bananele,  după care adăugați laptele condensat și mai mixați puțin. Practic în acest moment înghețata dumneavoastră este gata. Tot ce mai aveți de făcut este să adăugați chipsurile de ciocolată apoi să decideți cum o veți congela.

Puteți să congelați înghețata într-un recipient mai mare din care ulterior să o serviți folosind o cupă de înghețată pentru extragerea ei. De asemenea puteți să încercați să o înghețați în recipiente care în final vă vor oferii mai multe înghețată pe băț. Dacă nu aveți forme specifice pentru acest lucru, puteți improviza cu mare succes, folosind pahare de plastic de unică folosință și niște paletine din lemn.

Indiferent pentru care din opțiuni vă hotărâți, după ce ați pus amestecul de înghețată în recipiente presărați deasupra câteva chipsuri de ciocolată. Înghețata de banane e ideal să o lăsați la congelator de seara până dimineața. A doua zi preparați topping-ul. Topiți un baton de ciocolată amară sau cu lapte, după gust, puneți-l într-un recipient îngust și apoi scufundați în el formele de înghețată pe băț. Dacă ați răcit înghețata într-un recipient mare puteți pur și simplu să turnați ciocolată topită deasupra, în momentul servirii.

Sursa foto: Instagram