În doar o lună și jumătate, doi artiști tineri au reușit să realizeze în București un lucru inedit: cea mai mare pictură murală din țară.
Cea mai mare pictură murală din România se află în Capitală
Patru scări de bloc au fost recent reabilitate într-o lucrare cu adevărat senzațională. Este vorba de cea mai mare pictură murală din România, realizată în 120 de nuanțe, pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați.
Este opera a doi artiști tineri, extraordinar de talentați, Mircea Modreanu și colegul său, Dumitru Gurjii pe care primarul sectorului 4 i-a cooptat într-un proiect de înfrumusețearea capitalei. Minunăția se află în zona cunoscută sub numele de Budapesta, la intersecția bulevardelor Mărășești și Dimitrie Cantemir din sectorul 4.
„Tehnica este în vopsea lavabilă de exterior”
„Este vorba despre o grădină urbană abstractă, că sunt forme geometrice, și crengi, și plante. Sunt cumva ascunse toate între ele. Am folosit cam 120 de nuanțe. În total ne-a luat 43 de zile”, a mărturisit Modreanu Mircea. La rândul său, colegul Dumitru Gurjii a mărturisit că a fost o mare provocare pentru cei doi.
„La început a fost intimidant, când am văzut că blocul e atât de mare. Tehnica este în vopsea lavabilă, de exterior. A fost destul de solicitant să mergem pe schela care se întinde pe 8 nivele. Și să cărăm după noi gălețile, care au fiecare câte 4 litri.
E o pictură murală neobișnuită, mai rar vezi o murală care să se suprapună peste ferestre. Aici a fost o provocare pentru noi, deoarece a fost mai greu de controlat desenul de suprafață”, a afirmat artistul.
Pictura murală care a deținut recordul anterior a fost de cinci ori mai mică și a fost realizată în Sibiu. Aceasta a avut peste 525 de metri și a acoperit peretele lateral al unui bloc din Piața Aurel Vlaicu din Sibiu, înalt de peste 25 de metri. Această operă a fost realizată de patru artiști de la Sweet Damage Crew.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook