Cea mai puternică rugăciune la Sfântul Ștefan care îndeplinește orice dorință și vă scapă de păcate

Cea mai puternică rugăciune la Sfântul Ștefan care îndeplinește orice dorință și vă scapă de păcate
An de an, data de 27 decembrie este un moment special. Îl sărbătorim pe Sfântul Ștefan, care l-a proslăvit pe Dumnezeu.

În această zi, creștinii care vor să scape de păcate și să le fie viața frumoasă și fără probleme, vor citi această rugăciune foarte puternică. Sfinții părinți spun că toate dorințele se vor împlini celor citesc această rugăciune.

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai preaslăvit pe Dumnezeu în trupul tău de mucenic, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de ispite şi de nevoi, ci te roagă Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea aceasta şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul pornit asupra noastră, pentru păcatele noastre.

„Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea”

Roagă-te pentru noi, sfinte al lui Dumnezeu, cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi! Roagă-te să depărteze de la noi tot păcatul, ispita, necredinţa, necazul, boala şi mustrarea Lui cea dreaptă şi să ne apere pe noi, poporul Său. Ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm nespusa bunătate a lui Dumnezeu în vecii vecilor. Amin!”.

Cine a fost sfântul Ștefan

După întemeierea Bisericii, mai mulți apostoli, care au fost aleși dintre bărbații „plini de Duh Sfânt şi de înţelepciune” au plecat că slujească în biserici și să ducă mai departe tradiția. Cei care au predicat cuvântul Evangheliei, au fost Ștefan, Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmenă şi Nicolae.

A fost martorul Învierii și Înălțării Domnului

Sfântul Ștefan l-a cunoscut pe Mântuitorul și a fost martor la Învierea și Înălțării Domnului la ceruri, precum și al Pogorârii Duhului Sfânt. Acuzat în mod fals de blasfemie, el l-a iertat pe cei care l-au ucis. „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”. Iar Dumnezeu a ascultat rugăciunea Sfântului Ştefan. Pe locul unde a fost el ucis, se afla un tânăr pe nume Saul, care păzea hainele celor care aruncau cu pietre în Ștefan. Acesta a devenit în timp sfântul Pavel.

Recomandarile noastre