Cea mai sângeroasă abordare în Ucraina. Putin și-a trimis „măcelarul din Siria” să îngenucheze Donbas-ul

Cea mai sângeroasă abordare în Ucraina. Putin și-a trimis „măcelarul din Siria” să îngenucheze Donbas-ul
Vladimir Putin a fost nemulțumit de ceea ce s-a întâmplat până acum în Ucraina, așa că a făcut un ultim pas.

Țarul de la Kremlin, Vladimir Putin, e cu nervii la pământ, pentru că nu i-a ieșit pasiența. A luat o decizie radicală.

Cea mai sângeroasă abordare în Ucraina. Putin și-a trimis „măcelarul din Siria” să îngenucheze Donbas-ul

Vladimir Putin vrea să facă Ucraina una cu pământul și singura lui șansă este acum generalul Alexander Dvornikov, pe care l-a numit noul comandant al „operațiunilor militare speciale” din Ucraina. Cu Dvornikov în fruntea trupelor aflate în Ucraina, probabil se va vedea „o îmbunătățire a tacticii rușilor”, după cum a afirmat sâmbătă pentru BBC un oficial militar occidental.

Cine este Dvornikov

Potrivit informațiilor oferite de CNN, militarul de carieră, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis acolo trupe în septembrie 2015, pentru a sprijini guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Timp de aproape un an, sub comanda celui numit măcelarul din Siria, aeronavele rusești au sprijinit regimul Assad și aliații săi în timpul bătăliei pentru Alep, al doilea cel mai important oraş din Siria. De asemenea, spune CNN, trupele conduse de colonel au făcut atunci „un masacru în rândul civililor”.

Nu în ultimul rând, timp de trei ani, între 2000-2003, același Dvornikov s-a ocupat de campania „de pacificare” condusă de Rusia în nordul Caucazului, inclusiv în Cecenia. Atunci, Groznîi, a fost aproape ștearsă de pe fața pământului.

Erou al Federației Ruse

Sursele spun că Putin vrea să cucerească Donbas-ul, apoi să încerce să pună din nou mâna pe Kiev. Dvornikov pare omul cel mai potrivit, întrucât pentru tot ce a făcut pentru Rusia, a primit de la Putin titlul de „Erou al Federației Ruse” în martie 2016. Țarul de la Kremlin vrea să reușească toate aceste lucruri până pe data de 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, marcând finalul celui de-al Doilea Război Mondial și înfrângerea Germaniei naziste.