Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai simplă prăjitură cu magiun

Cea mai simplă prăjitură cu magiun
Nimic nu se compară cu mirosul prăjiturii abia scoase din cuptor. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, încercați cea mai simplă prăjitură cu magiun.

Pofta noastră de dulce poate fi domolită uşor cu o prăjitură pe cât de gustoasă, pe atât de simplu şi rapid de făcut: prăjitura cu magiun.

O reţetă simplă, cu ingrediente pe care mai oricine le are în casă, ar putea să ne ajute când dorim repede o prăjitură gustoasă.

Ingrediente

  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • 3 ouă întregi
  • 3 linguri de magiun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de bicarbonat
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • După preferinţă se pot adăuga nucă, stafide sau scorţişoară.

Mod de preparare

  • Ingredientele se amestecă toate laolaltă, iar aluatul se toarnă într-o tavă înaltă şi se dă la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute.
  • Este de preferat o tavă mai înaltă, pentu ca prăjitura să poată creşte.
  • De asemenea, este recomandat să fie amestecate întâi făina cu zahărul, bicarbonatul şi pudra de cacao, iar apoi să se adauge încet celelalte ingrediente.
  • Dacă ne hotărâm să punem nucă, sâmburii trebuie să fie prăjiţi şi tăiaţi mărunt cu cuţitul, dar nu măcinaţi.
  • Dacă vrem să punem stafide, acestea trebuie înainte să fie păstrate într-un bol cu apă, pentru circa o jumătate de oră, pentru a se hidrata.
  • Reţeta originală presupune folosirea magiunului, în lipsa acestuia, poate fi folosit alt gem, cu condiţia să aibă consistenţa asemănătoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre