Cea mai simplă rețetă de banana bread – are doar 4 ingrediente

Cea mai simplă rețetă de banana bread – are doar 4 ingrediente
În perioada de lockdown, întreaga planetă s-a pus pe preparat banana bread. Între prăjitură și pâine, aceasta este un preparat gustos și plin de arome.

Rețeta de pâine cu banane este un produs îndrăgit atât de către copii, cât și de către adulți. Grație gustului și mirosului apetisant, dar și conținutului său bazat în fibre și proteine, pâinea este preferata oricui, chiar și a persoanelor care suferă de alergii frecvente. Mai jos, îți vom prezenta o rețetă simplă de preparare a „Banana Bread”, așa cum este recunoscută în străinătate.

Azi vă prezentăm cea mai simplă rețetă de banana bread. Nu conține decât patru ingrediente. În plus, este un preparat vegan, extrem de delicios, care vă va încânta pe voi și pe toți cei pe care îi veți servi. Opțional, se adaugă ai cincilea element: chipsurile de ciocolată. Acestea vor îmbogăți și mai mult aromele și gustul desăvârșit al acestui preparat. În plus, rețeta e așa de simplă încât o poate face și un copil. Prin urmare, dacă aveți câteva banane uitate în frigider, nu mai stați pe gânduri, puneți-vă pe gătit!

Ingrediente pentru cea mai simplă rețetă de banana bread

▪️4 banane mari foarte coapte, pasate.

▪️1/4 cană de sirop de arțar

▪️1/3 cană ulei de cocos, topit

▪️2 1/4 căni de făină autogresivă

Opțional: chipsuri de ciocolată și nuci

Mod de preparare

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, într-un bol mare, amestecați primele 3 ingrediente (cele patru banane mari foarte coapte și pasate, siropul de arțar și uleiul de cocos topit) și apoi  adăugați și făina și omogenizați bine. În final, dacă așa optați, adăugați nucile mărunțite și chips-urile de ciocolată. Mai amestecați, cu grijă până se încorporează toate.

În final, pregătiți o formă de pâine sau de chec pe care o tapetați în prealabil cu hârtie de copt. Deasupra, tot opțional, dacă vreți să transformați această rețetă de banana bread într-o adevărată prăjitură, mai distribuiți chipsuri de ciocolată sau nuci, ori ambele. Coaceți timp de 45-55 minute sau până când o scobitoare înfiptă în blat iese curată.

Sursa: Instagram