Cea mai simplă rețeta de foie gras cu pere

Cea mai simplă rețeta de foie gras cu pere
Foie gras, sau ficatul gras se obține îndopând cu porumb gâștele sau rațele. Chiar dacă procedura este mai degrabă sadică, rezultatul e delicios.

Așa cum au arătat istoricii, primii oameni care au mâncat foie gras au fost egiptenii, acum 4500de ani. Se crede că evreii, la fuga din Egipt, au dus mai departe procedura îndopării. În Roma Antică, gâștele se îndopau cu smochine, însă după descoperirea Americii, dieta păsărilor s-a schimbat: ele au fost îndopate cu porumb.Foie gras conține o varietate de vitamine (A, B2, B3, B5, B12), de minerale (cupru, fier, fosfor), grăsimi, calorii şi proteine.

În compoziția foie gras se găsesc grăsimile mononesaturate, care pot reduce şansele de apariţie a bolilor de inimă, a accidentelor cerebrale şi a tipurilor de cancer, arată specialiștii. De altfel, grăsimile mononesaturate pot menţine sănătatea creierului şi pot ajuta la o mai bună absorbţie a nutrimentelor în organism. Însă, având în vedere că vorbim de un produs gras și plin de calorii, este recomandat să nu fie consumat în exces și nici măcar constant.

Pentru a prepara foie gras în modul cel mai simplu aveți nevoie de numai t6rei ingrediente și de câteva minute în fața cuptorului de gătit. Practic, bucățile de fica îngrășat se prăjesc, scurt, apoi, prin aceeași procedură trec și fructele care îl vor acompania în momentul servirii.,

Ingrediente pentru foie gras cu pere

300g de foie gras sau șase felii de foie gras pretăiat (50g/buc), 30g unt sărat (grăsime 80%), două pere dulci

Mod de preparare

Ficatul se taie în felii de 2 cm grosime. Într-o tigaie încinsă se pune o linguriță de unt în care se prăjesc feliile de foie gras timp de două minute (un minut pe fiecare parte). Rumenim, separat, merele tăiate felii într-o tigaie cu unt timp de 5 minute, până devin maronii. Adăugăm foie gras-ul lângă mere și le lăsăm la foc mic timp de un minut. Preparatul se servește imediat, cu ficatul deasupra feliilor de mere, alături de pâine prăjită.

Sursa foto: Pinterest