Cea mai simplă rețetă de tartă cu legume

Cea mai simplă rețetă de tartă cu legume
Tarta nu trebuie să fie întotdeauna dulce pentru a fi bună; aceasta poate avea un gust interesant, care să te te determine să o savurezi de fiecare dată cu plăcere, chiar și preparată din legume proaspete. Așadar, tartele dulci pot fi înlocuite cu succes de cele sărate, cu multe legume, fiind un aperitiv pe cinste în timpul mesei.

Tarta nu trebuie să fie întotdeauna dulce pentru a fi bună; aceasta poate avea un gust interesant, care să te te determine să o savurezi de fiecare dată cu plăcere, chiar și preparată din legume proaspete.

Atunci când ai rămas fără inspirație pentru masa de seară sau pentru cea de prânz poate că ar fi bine să încerci o astfel de rețetă și mai mult ca sigur vei ieși din orice încurcătură, ba mai mult de atât rețeta ta va fi cât se poate de apreciată de musafiri.

Ingrediente pentru aluat de tartă cu legume

Pentru aluat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de mult timp pentru preparare. Iata care sunt alimentele de care ai nevoie pentru a pregăti aluatul tartei:

1 ou, 200 grame făină, 100 grame unt, un praf de sare

Toate acestea îți vor fi suficiente pentru prepararea unui aluat gustos, în câteva minute, fără să depui foarte mult efort.

Ingredientele pentru umplutură la rețeta de tartă cu legume

Umplutura pentru tarta cu legume conține așa cum ne și imaginăm legume proaspete, cât mai diversificate. Se spune adesea că în bucătărie trebuie să fim deschiși încercărilor, așa că această tartă cu legume permite o asociere de multe legume, așa după cum îți plac.

Noi îți recomandăm: 3 ouă, 100 grame smântână, 1/2 dovleac, 4 cepe verzi, 7 ciuperci, 1 praf sare, 2 linguri ulei

Cum se prepară rețeta de tartă cu legume

Tarta cu legume se prepară cât se poate de ușor, fiind nevoie de câteva minute pentru pregătirea sa. Cu toate acestea, aluatul gata preparat se dă la rece circa o oră pentru a putea fi gata pentru copt. Se amestecă făina cu untul tăiat în cubulețe mici, iar mai apoi se adaugă puțină sare și oul. Atunci când toate ingredientele se omogenizează, se pune într-o folie alimentară și se pune la rece.

Pentru umplutură, este nevoie ca dovleacul să fie decojit, fără semințe și tăiat cubulețe. Se taie cubulețe și ciupercile și se toacă mărunt ceapa. Pentru un gust bun se călesc toate legumele câteva minute la foc mic, cu puțin ulei și un praf de sare.

Separat, se bat ouăle bine și se amestecă cu smântâna și cu sarea. Atunci când aluatul a stat suficient de mult la rece, circa o oră, se ia și se întinde în tavă, ridicându-l ușor pe margini. Se așează legumele uniform și se toarnă pe deasupra smântâna și ouăle. Se introduce în cuptor la foc mic, până ce se rumenește bine.

Cine nu își dorește ca tarta sa să aibă gustul cel mai bun, mai ales că petreci câteva ore bune în bucătărie pentru a pregăti cina cu atenție, din dragoste pentru ceilalți! Pentru ca gustul să fie cel pe care ți-l dorești ai putea apela la ungerea aluatului cu puțin muștar și pastă de măsline. De asemenea, printre ingrediente ai putea integra și câteva roșii mărunțite, care să ofere un plus de savoare.

Sursa: Chefi la cuțite

Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp