Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede

Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede
Nu este bine să copiați diete primite de la necunoscuți ori de la ”prieteni”. Cel mai bine, vă consultați cu un nutriționist. Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede.

Trăim vremuri agitate, cu multe tentații culinare, cu mâncare fast-food, apoi am vrea să slăbim urgent pentru vreo petrecere sau pentru plajă. Nutriționiștii spun că numai schimbarea stilului de viață vă poate ajuta și în nici un caz, de azi, pe mâine.

Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede

Aproape orice femeie își dorește arate cât mai bine și să aibă o siluetă de fotomodel. Însă, nu poți scăpa, într-o săptămână, de kilogramele pe care le-ai adunat într-un an. Este mai sănătos și eficient să slăbești lent, iar astfel previi și fenomenul „Yo-Yo”.

Greșeli în dieta femeilor. Se înfometează

Multe femei au impresia că dacă renunță, pur și simplu, la mâncare sau dacă mănâncă foarte puțin vor ajunge la greutatea ideală. Însă, trebuie să știți că pentru a funcționa corect, corpul nostru are nevoie de energie și nutrienți care se găsesc în alimente.

Înfometarea poate provoca afecțiuni grave de sănătate, din cauza deficiențelor nutriționale pe care le produce, dar și din cauza faptului că sistemul digestiv nu mai este utilizat. Mai mult decât atât, deși înfometarea te poate ajuta să slăbești, aceasta poate produce „efectul Yo-Yo”.

Acest lucru înseamnă că, după ce slăbești, poți câștiga, din nou, kilogramele pe care le-ai pierdut. Într-adevăr, excesul de calorii duce la îngrășare, iar pentru a slăbi e nevoie de o scădere a consumului caloric. Pentru a slăbi eficient, este nevoie de un plan nutrițional realizat corect, astfel încât să pierzi kilograme, într-un mod sănătos.

Greșeli în dieta femeilor. Apelează la diete dubioase

O mulțime de femei au încredere în tot felul de diete dubioase care promit o scădere rapidă în greutate. Însă, dacă analizezi aceste diete, vei afla că acestea au la bază tot înfometarea. Concret, ele restricționează grupe alimentare, ceea ce înseamnă că promovează o dietă dezechilibrată. Este important să știi că nu există diete standard, pe care oricine le poate urma. Fiecare persoană are nevoie de un regim personalizat în funcție de caracteristicile și nevoile proprii. Acest lucru poate fi realizat doar de un nutriționist.

Greșeli în dieta femeilor. Ia pastile pentru slăbit

Pastilele și suplimentele pentru slăbit reprezintă o altă metodă greșită la care apelează unele reprezentante ale sexului frumos pentru a slăbi. Multe femei înlocuiesc mâncarea cu tot felul de suplimente sau pastile de acest gen, fără să realizeze că acest lucru dăunează sănătății. Altele continuă să urmeze o alimentație dezechilibrată, dar, în același timp, utilizează produse pentru slăbit, având impresia că acestea chiar ajută. Multe produse pentru slăbit sunt, de fapt, periculoase pentru organism.

Greșeli în dieta femeilor. Mănâncă doar fructe și legume

Pentru multe femei, dieta înseamnă salată. Desigur, legumele și fructele sunt mai sărace în calorii decât restul alimentelor, însă dacă ai mânca, exclusiv, doar așa ceva, te-ai înfometa. O dietă personalizată are la bază o varietate de alimente, combinate într-un mod inteligent, care să te ajute să slăbești.

Greșeli în dieta femeilor. Face sport, dar mănâncă dezechilibrat

Dacă mergi la sală, dar acasă mănânci la fel de nesănătos ca și până acum, sportul este aproape inutil. Activitatea fizică ajută la eliminarea caloriilor, dar contează doar în proporție de 30%. Restul de 70% este reprezentat de alimentație. Așadar, dacă vrei să slăbești, trebuie să acorzi mai multă atenție alimentației.

Greșeli în dieta femeilor. Vrea să slăbească mult

Sunt femei care vrea să slăbească cât mai mult. De asemenea, multe femei care au o greutate normală au impresia că au kilograme în plus. Însă, această mentalitate va duce la subnutriție, deci la un deficit de greutate. Este important să știi că organismul funcționează optim la o greutate ideală, deci nu este sănătos să fii prea slabă.


De ce Alessia, fiica celebrului Ilie Năstase, nu a vrut să joace tenis