Specialiști de pe toată planeta fac eforturi să ne învețe cum să trăim sănătos. Iată că japonezul Yoshinori Ohsumi a descoperit că celulele organismului se pot regenera. Descoperirea a fost atât de inovatoare, încât Yoshinori Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016.

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel

Principiul lui Yoshinori Ohsumi ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale, scrie Brightside.me.

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care poate duce la scăderea în greutate şi regenerarea celulară.

Principiul dietei este acesta: când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.

Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate, decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore.

Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Cum procedăm

  • Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
  • Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
  • Mâncați mai consistent la micul dejun decât la prânz.
  • Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.

Cum ne afectează stresul viața zilnică

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri