Cea mai simplă rețetă pentru amandină, prăjitura copilăriei

Cea mai simplă rețetă pentru amandină, prăjitura copilăriei
Amandinele sunt gustoase, aromate și preferate de toți. Le poți pregăti chiar tu acasă. Rețeta este simplă, dar îți ia cam o oră până ce delicioasele prăjituri vor fi gata.

Pentru mulți dintre noi, amandina este prăjitura însiropată din copilărie când se găseaua prea puține dulciuri. Și astăzi, amandina este un desert preferat, dintre cele mai cumpărate din cofetării.

Cea mai simplă rețetă pentru amandină

Le poți pregăti chiar tu acasă. Rețeta este de simplă, dar îți ia cam o oră până ce delicioasele prăjituri vor fi gata.

Ingrediente

Pentru blat

  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri făina
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri zahăr
  • 6 ouă

Pentru cremă

  • 300 g ciocolata amăruie
  • 300 ml frișca lichidă

Pentru sirop

  • 200 ml apă
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom

Pentru glazura

  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în  compoziţia de gălbenuşuri.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.

Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul.

Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.

Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.