Cel mai bun prieten al omului. 7 cazuri în care câinii au fost eroi

Cel mai bun prieten al omului. 7 cazuri în care câinii au fost eroi
Indiferent că îi vedem cutreierând străzile ca și câini polițiști, oferind confort în centrele de terapie asistată, stând la dreapta președinților de țară sau pur și simplu înveselindu-te după o zi grea la birou, câinii rămân cel mai bun prieten al omului și nu puține sunt momentele în care aceștia ne pot salva chiar și viața. În cele ce urmează vă prezentăm șapte cazuri de caței care au devenit eroi după ce au salvat situația.

Pickles și trofeul dispărut 

Sursa foto: Facebook

Poliția nu avea indicii când, în martie 1966, trofeul Cupei Mondiale a fost furat dintr-o vitrină din centrul Londrei. Pickles, un colie din sudul Londrei însă, a salvat ziua. La o săptămână după furt, cățelul a văzut ceva învelit în ziar sub o mașină vecină, trofeul de aur de 18 carate mult căutat. Pickles și proprietarul său, David Corbett, au devenit eroi naționali și s-au alăturat banchetului celebrării Angliei după ce echipa a învins Germania de Vest în finala Cupei Mondiale patru luni mai târziu. Zgarda sa este afișata pentru posteritate la Muzeul Național de Fotbal din Manchester.

Bing, Ciobănescul German care mirosea minele de război 

Bing ciobănescul german a făcut parte dintr-o echipă de elită de câini dresați ca parașutiști în cel de-al doilea război mondial. Bing s-a încurcat într-un copac în timpul primei sale aterizări în Franța ocupată, în iunie 1944, dar și-a dovedit valoarea pentru Batalionul de Parașute 13 în recunoaștere, observând lunetiști inamici de la departe, adulmecând minele și păzindu-și colegii de trupă în timp ce dormeau. La întoarcerea în Marea Britanie, Bing a primit Medalia Dickin a PDSA, echivalentul animal al Victoria Cross, și s-a bucurat de o pensionare lungă și fericită alături de familia Fetch în Loughborough.

Jofi, ajutorul lui Freud

Sursa foto: Facebook

Câinii de terapie sunt acum o familiaritate în spitale și case de îngrijire, dar, probabil, primul de acest gen a fost un chow-chow numit Jofi, însoțitor al fondatorului psihanalizei Sigmund Freud în anii 1930. Jofi stătea întinsa pe podea lângă faimoasa canapea a lui Freud (evident mai bine dresat decât majoritatea câinilor care ar sări pe ea) și, după cum Freud și-a dat seama curând, pacienții vorbeau mai deschis decât de obicei în timp ce o mângâiau. Cu toate acestea, principala prioritate a lui Jofi era stăpânul ei în vârstă. Când pacienții ajungeau la ora alocată cu Freud, ea căsca și se întindea elaborat, semnalând că era timpul să plece. Asta numim un asistent personal de încredere.

Gobi maratonistul 

Sursa foto: Facebook

Când un câine vagabond a început să alerge lângă el într-o cursă istovitoare de 155 de mile prin deșertul Gobi, în martie 2016, ultra-maratonistul Dion Leonard i-a spus să plece. „Se ridica între picioarele mele și eu încercam să câștig!”, își amintesteDion. De încredere până la capăt, câinele a ținut pasul timp de 25 de mile și când a venit noaptea, alergătorul și-a împărțit mâncarea și cortul cu ea. Timp de patru zile și 77 de mile, cățelul de rasă chihuahua-shih tzu s-a ținut după  Dion pas cu pas – trecând linia de sosire pe locul doi.„Am dezvoltat o legătură puternică”, spune Dion, iar câinele, botezat Gobi, s-a mutat la Edinburgh pentru a se alătura familiei sale.

Charlie, terrier-ul care a împiedicat un război

Sursa foto: Facebook

Charlie terrier-ul englez a fost atât de iubit de JFK încât, când i-a mușcat pe grădinarii de la Casa Albă, aceștia au ridicat din umeri, știind că plângerile vor ajunge la urechile prezidențiale surde. Dar, cu toate răutățile sale, Charlie se pare că a prevenit readucerea lumii în pragul războiului. La apogeul crizei rachetelor cubaneze din 1962, cu asistenți învârtindu-se în jurul său, președintele Kennedy și-a luat câteva minute de reflecție cu Charlie în poală. Apoi s-a aplecat în față pe biroul său și a spus: „Presupun că este timpul să luăm niște decizii”. A ales diplomația.

Molly, salvatoarea de feline

Sursa foto: Facebook

Molly este un cocker spaniel cu un talent neobișnuit pentru un câine. În calitate de colegă a detectivului Colin Butcher, misiunea ei, dacă alege să o accepte, este să găsească pisici pierdute. Antrenată în parfumuri feline, rata de succes Molly este de peste 75 la sută Una dintre descoperirile ei a fost Tom, un pisoi din Worthing, care a fost prins într-un garaj foarte aproape de moarte, cu sângerări interne și un picior rupt. Pisicile îi mulțumesc lui Molly că le-a salvat? Nu, dar Colin este mândru. „Este o fată isteață”, spune acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre