Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun tofu cu legume. O rețetă specială de post sau pentru vegani

Cel mai bun tofu cu legume. O rețetă specială de post sau pentru vegani
În perioada postului e important să consumăm mâncare hrănitoare și diversificată. Astfel, restricțiile alimentare sunt mai ușor suportate.

În această categorie intră și rețeta care urmează. Aceasta are la bază brânza de soia, celebra tofu. Tofu este un aliment natural tradițional în Orientul Îndepărtat în special China. Cuvântul tofu a intrat în limba română din limba japoneză care la rândul ei l-a împrumutat din chinezescul dòufu, care înseamnă boabe fermentate. Tofu are în compoziție boabe de soia, apă și produse de coagulare.

Tofu nu este un aliment modern, ci e vechi de secole. Prima mențiune scrisă în care este menționat tofu datează din 950 d.Hr.. Se spune însă că un bucătar chinez a preparat tofu din greșeală, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, amestecând accidental un lot proaspăt de lapte de soia cu sare Nigari. Cele 3 ingrediente din spatele lui Tofu sunt soia, apă și sare Nigari (clorură de magneziu), care acționează că și coagulant.

Pentru cei care nu știu, Nigari este ceea ce rămâne atunci când este extrasă sarea din apa de mare. Este un coagulant bogat în minerale. Tofu este un aliment natural, fără gluten și scăzut în calorii. Nu conține colesterol și este o sursă excelență de fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de proteine, mai ales pentru vegani și vegetarieni.

Ingrediente pentru cel mai bun tofu cu legume

– 200gr tofu, mărunțit

– 2 linguri de amidon de porumb

– puțin ulei pentru prăjit

– 1 ceapă

– 6 ciuperci shiitake

– 3 linguri de sos de soia

– 1 lingură de îndulcitor

– 1 lingură de oțet balsamic

– 100ml apă

– plus: orez alb pentru a servi

Mod de preparare

Pentru început, se mărunțește tofu și se amestecă cu amidonul de porumb. Coaceți-l apoi la cuptor, prăjiți-l prăjiți-l în tigaie, până devine crocant. Separat, amestecați restul ingredientelor lichide. Acesta va fi sosul. Separat, prăjiți legumele în tigaie. Când s-au rumeniți, adăugați sosul deasupra și  mutați tofu înapoi în tigaie.  Serviți cu puțin orez și completați cu ceapă verde,de primăvară, și semințe de susan.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre