Cel mai cunoscut violator în serie din România vrea ”afară”. Nu îi place la pușcărie

Cel mai cunoscut violator în serie din România vrea ”afară”. Nu îi place la pușcărie
Nu e bine la pușcărie. Vrea să fie educat după gratii, dar nimeni nu îl ascultă.  Cel mai cunoscut violator în serie a dat în judecată conducerea penitenciarului. Iulian Fentzel este nemulțumit de condițiile de detenție.

Mai întâi a furat și a tâlhărit. Așa a ajuns la ”mititica”, dar din 2004 a început să violeze femeile, sub amenințarea cuțitului. Acum are 63 de ani și a petrecut aproape jumătate din viață după gratii. Pretinde că nu are condiții decente de detenție și a devenit procesoman. Slavă, Domnului!, că nu îi dă drumul!

Cel mai cunoscut violator în serie din România vrea ”afară”

Iulian Fentzel, 63 de ani, este un recidivist condamnat pentru mai multe violuri. În 2016, după ce a fost eliberat, agresorul a violat din nou. Recidivistul fusese eliberat în noiembrie 2018, înainte de termen, când mai avea de executat 1000 de zile de închisoare, tot pentru viol.

Pe 22 februarie 2016, seara, el a răpit o tânără de 34 de ani de la metrou, sub amenințarea unui cuțit. A dus-o într-o baracă de pe un teren viran, a bătut-o și a abuzat sexual de ea. Câteva ore mai târziu, noaptea, tot sub amenințarea cuțitului, violatorul în serie a sechestrat o altă tânără, de 27 de ani. A jefuit-o și de 500 de Euro și a dus-o într-o casă abandonată, unde, de asemenea, a agresat-o sexual.

Polițiștii l-au prins în flagrant pe Iulian Fentzel. Au fost alertați de prima victimă și au acționat, reușind să îl prindă pe prădătorul sexual în vârstă de 58 de ani. În buzunarele violatorului au fost găsiți și banii pe care îi furase de la cea de-a doua victimă.

Acesta a fost închis, pentru prima dată, pentru o infracțiune de natură sexuală, în anul 2004. Eliberat înainte de termen, acesta a plecat la Buzău, unde, în parcul Crâng, a violat-o pe mama unui procuror DIICOT. Comnadmnat la 12 ani, a ieșit mai devreme, ca urmare a recursului compensatoriu.

Iulian Fentzel, 63 de ani, este un recidivist condamnat pentru mai multe violuri

Nu îi place la pușcărie

Din pușcărie, Iulian Fentzel a făcut mai multe plângeri. A acuzat un jandarm că îl abuzează, că nu primește educație și nici consiliere, că nu are condiții decente. Acum i-a atacat în instanță pe reprezentanții Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat.

Dorește un regim de executare mai blând, din cauza condițiilor grele din închisorile românești. Condamnat din nou, de această dată la 18 ani de detenție, Fentzel a încercat, recent, să obțină o întrerupere de pedeapsă pe caz de boală. A invocat faptul că suferă de o boală incurabilă.

În cele din urmă, condamnatul a renunțat la solicitare, mai ales că medicii INML țin cont și de cazierele solicitanților. Totuși, Iulian Fentzel a continuat să facă solicitări și a cerut judecătorului delegat la Penitenciarul Rahova să-i schimbe regimul de detenție într-unul mai ușor.

Magistrați au respins, ca neîntemeiată, contestația formulată de Fentzel împotriva deciziei judecătorului de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Rahova. Motivul a fost acela că deținutul a solicitat prea devreme schimbarea regimului de executare, scrie gandul.ro.