Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai puternic fruct din lume tocmai s-a copt și în România

Cel mai puternic fruct din lume tocmai s-a copt și în România
E mai bogat în vitamina C decât portocala. Altfel, un fruct micuț, colorat în verde sau roșu, translucid, cu dungi transversale. Cu un moț în vârf.

Cel mai puternic fruct din lume tocmai s-a copt și în România. Este vorba de agrișă. Cei care vor să aibă grijă de sănătate, ar trebui să consume cât mai multe agrișe în această perioadă, cât e sezonul lor. Agrișele sunt un remediu-minune pentru întreg organismul.

În medicina tradițională, Agrișa indiană e considerată sănătate curată pentru om! E una dintre cele mai faimoase plante din medicină. Indienii o folosesc de mai bine de 500 de ani. Îmbunătățește sistemul imunitar și reîntinerește organismul.  Fructul e de culoare galbenă sau verde. Planta – sub forma unei tufe, poate crește până la 18 metri.

Agrișa indiană are un gust dulce-acrișor, piperat și amar. Toate în același timp. În India, agrișele sunt consumate cu sare și boia de ardei iute, ca să li se intensifice gustul.

E de reținut că 100 de grame de agrișa indiană conține 470-680 mg de vitamina C. Conform oamenilor de știință, acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume. Și conține mult mai multă vitamina C decât citricele. Trebuie să știți că Vitamina C este importantă în bună funcționare a organismului uman. Îndepărtează radicalii liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curată vasele de sânge și produce leucocite. Agrișa indiana mai conține flavonoide, tanin și minerale.

Cel mai puternic fruct din lume. Beneficiile agrișelor

– Conțin fitonutrienti și antioxidanți;

– Sprijină sănătatea ficatului;

– Reduc nivelul colesterolului;

– Au proprietăți anticancerigene;

– Controlează nivelul zahărului din sânge;

– Previn constipația;

– Scad inflamatia;

– Mențin sănătatea părului și a pielii;

– Îmbunătățesc sănătatea digestivă;

– Sprijină funcțiile cognitive.

Flash. Lumea se dezbracă în costum de baie în centrul acestei capitale

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre